Categorie:Vervoer in Nederland

Openbaar vervoer vanaf luchthaven Schiphol

Vliegt u naar Nederland, dan is de kans groot dat u landt op luchthaven Schiphol, vlak bij Amsterdam. Vanaf Schiphol kunt u eenvoudig verder reizen met het OV (Openbaar Vervoer) naar eigenlijk elke bestemming in Nederland.

Trein of bus?

Direct onder de luchthaven liggen de treinstations voor binnen- en buitenlandse connecties. U neemt eenvoudig een roltrap naar beneden en u staat op het treinstation. Buiten de luchthaven vindt u vele busverbindingen. Al met al kunt u vanaf Schiphol eenvoudig verder reizen met het openbaar vervoer.

Amsterdam Travel Ticket

Met het Amsterdam Travel Ticket reist u met de trein 2e klas vanaf de luchthaven Schiphol naar elk station in Amsterdam (en reist u aan het einde van uw verblijf weer terug naar Schiphol). Het ticket is onbeperkt geldig op alle trams, bussen, metro’s en veerdiensten van GVB (Amsterdam vervoerbedrijf). 

Overnachten op Schiphol

Hoewel er veel trein- en busverbindingen zijn die ook 's avonds en 's nachts naar Schiphol rijden, kan het soms handig zijn om te overnachten bij Schiphol. Op en rondom Schiphol liggen diverse hotels met eigen pendeldiensten van en naar de luchthaven.

Bijna alle plaatsen in Nederland zijn te bereiken met het openbaar vervoer. Om daar gebruik van te maken heb je alleen wel een OV-chipkaart nodig. Klinkt ingewikkeld, is het niet.

Vond je dit interessant? Ontdek meer