© Frans Lemmens
Categorie:Laat je inspireren

Zes redenen waarom Nederland dé bestemming van 2020 is

Nederland is door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de topbestemmingen van 2020! En dat snappen wij wel, want zeker in 2020 is er in Nederland van alles te beleven. Van waanzinnige evenementen zoals het Eurovisie Songfestival in Rotterdam tot weer helemaal tot rust komen in de prachtige natuur van het Waddengebied. Deze plekken, activiteiten en evenementen mag je in 2020 in ieder geval niet missen!
  • Ontdek de highlights van 2020.
  • Vier 75 jaar vrijheid en bezoek het grootste muziekevenement ter wereld, het Eurovisie Songfestival.
  • Onthaast in natuur die je nergens anders ter wereld vindt!

Vier 75 jaar vrijheid

In 2020 is het 75 jaar sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. En daar wordt het hele jaar lang in heel Nederland bij stilgestaan met bijzondere tentoonstellingen, indrukwekkende herdenkingen en spectaculaire bevrijdingsfeesten. Bevrijdingsdag is elk jaar een feestje, maar wordt in dit jubileumjaar nóg groter gevierd. Onze tip? Volg de Liberation Route door Nederland en stap in de voetsporen van de dappere mensen die de bevrijding van Nederland en de rest van Europa mogelijk maakten. Bezoek de beroemde ‘bridge too far’ in Arnhem en loop mee met de dagelijke ter ere van de gevallen soldaten in Nijmegen.

Het Groene Hart, verborgen parel tussen de steden

Midden tussen de grote steden in het westen van Nederland ligt het Groene Hart, een verborgen pareltje voor liefhebbers van wandelen, fietsen en varen. Het Groene Hart is een ware oase van rust en ruimte. Breng hier een bezoekje aan Cheese Valley, het gebied waar de wereldberoemde Goudse kaas wordt gemaakt. Verblijf pal aan de prachtige Reeuwijkse plassen in een duurzame accommodatie met eigen aanlegsteiger bij Landal De Reeuwijkse Plassen of plan een ecofriendly avontuur in de unieke huisjes van Hihahut. Deze bijzondere plekken om te overnachten zijn allemaal met elkaar verbonden via fiets-, wandel- en vaarroutes.

Ga op avontuur op de Waddeneilanden

Het Waddengebied in het noorden van Nederland is zo bijzonder dat het sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De vijf Nederlandse Waddeneilanden zijn perfect om te eilandhoppen. Elk eiland heeft zijn eigen sfeer en vibe en er valt het hele jaar door van alles te beleven. Van het bruisende culturele festival Oerol in het begin van de zomer tot lekker uitwaaien op weidse stranden in de herfst en winter. De beste manier om van het unieke getijdengebied te genieten is door onder begeleiding van een gids met laag tij een wandeling over de zeebodem te maken. Of ga aan boord van een schip om tijdens eb droog te vallen op het wad.

Eurovisie Songfestival

Douze points voor Nederland! Dankzij de winst van onze Duncan Laurence heeft Rotterdam dit jaar de eer om het Eurovisie Songfestival te hosten. Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, een 'urban vibe' en een bruisende mix van vernieuwende architectuur en uitdagende kunst en cultuur. Kortom, niet alleen een fantastische plek voor Songfestivalliefhebbers, maar een must visit die niet op je bucketlist mag ontbreken.

Nederland Fietsland

Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Nederlanders doen als het even kan alles op de fiets. Er is geen betere manier om je onder te dompelen in de Nederlandse cultuur dan op de fiets te stappen Nederland is hét grootste fietsland van de wereld. Met meer dan 35.000 kilometer aan fietspaden is de fiets het perfecte middel om op ontdekkingstocht te gaan door Nederland. Benieuwd naar nog meer redenen waarom Nederland een waar fietsersparadijs is? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Een land net zo groot als een stad

En het mooiste van dit alles? Omdat Nederland de afstanden in Nederland maar klein zijn, reis je zo van de ene naar de andere kant van het land. Van bruisende studentenstad Groningen in het Hoge Noorden tot Maastricht, een stad voor echte levensgenieters in het zuiden van Nederland, alles is makkelijk te bereiken. Waar anders kan je tijdens één vakantie midden in de natuur onthaasten in een ecolodge, je onderdompelen in het nachtleven van steden van wereldklasse, en onbezorgd fietsen langs groene polders en gezellige dorpen. Nederland heeft één van de beste spoornetwerken ter wereld met goede verbindingen naar andere Europese bestemmingen. En dat maakt rondreizen een fluitje van een cent!

Vond je dit interessant? Ontdek meer