Hands full of picked fresh fruit
Categorie:De Waddeneilanden

Zelfpluktuin Texel

Op Texel, aan de voet van natuurgebied De Hogeberg, ligt een heel bijzondere tuin. Een tuin waar fruit en bloemen welig groeien en bloeien. In de Zelfpluktuin kan je wandelen, spelen, eten, drinken en je eigen fruit plukken. Je kunt natuurlijk ook een mooi boeket samenstellen.

  • Pluk je eigen fruit of stel je eigen boeket samen.
  • Geniet van een drankje op het terras terwijl je kinderen zich vermaken.
  • De zelfpluktuin is vrij toegankelijk.
Adres:
Middellandseweg 4
1792CG Oudeschild

Kindvermaak

Kinderen vinden het veelal bijzonder om te zien hoe fruit groeit en het is spannend om het zelf te plukken. Daarnaast vermaken zij zich hier in de grote zandbak met graafmachines en lopen er kippen, konijnen en poezen rond in de tuinen. In de kas en op het terras kun je genieten van koffie, thee, zelfgemaakte limonade, cake en fruittaart. In de boerderijwinkel zijn siropen, likeuren en jam te koop.

Vrije toegang

De Zelfpluktuin is van maandag tot en met zondag vrij toegankelijk, van half mei tot en met oktober. Er staan doosjes klaar die je kan meenemen de tuinen in om te vullen met rijp fruit. In het winkeltje wordt het fruit gewogen en afgerekend. De tuinen bevatten een aardbeienkwekerij, een bloemenplukveld en plukvelden met witte- en rode bessen, bosbessen, bramen, frambozen, kruisbessen, taybessen en zwarte bessen.

Lady in Picking Garden picks tulips
Categorie: Lezen

Ontdek pluktuinen in Nederland

Pluktuinen in Nederland: pluk je eigen boeket en ontspan tussen de bloemen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer