Lady in Picking Garden picks tulips
© Olivier Groot - Hexashots
Categorie:Lente in Nederland

Pluktuinen in Nederland

Tulpenvelden zijn er niet voor gemaakt om er doorheen te lopen. Waar je wel doorheen kan lopen zijn pluktuinen. Die zijn daar namelijk speciaal voor gemaakt. Een bloementuin vol met indrukwekkend gekleurde bloemen brengt een lach op ieders gezicht. Dan is het toch een klein cadeautje voor jezelf als je ze ook nog eens zelf mag plukken en meenemen.

  • Rijen bloemen waar je doorheen mag lopen.
  • Pluk je eigen boeket.
  • De ideale plek om te ontspannen en genieten.

Wat is een pluktuin?

Lady picks plucked tulips

Een pluktuin is een tuin die vol staat met verschillende soorten bloemen, van al deze bloemen mag jij je eigen boeket plukken. Je krijgt een schaartje en een mand of een emmer mee en je bepaalt zelf welke bloemen je plukt. In de meeste pluktuinen is de entree gratis. Voor de geplukte bloemen betaal je een kleine bijdrage. Niet alleen kan je er verschillende soorten bloemen plukken, ook kan je ontzettend mooie foto’s maken tussen de verschillend gekleurde bloemen. Hier mag je dus wel tussen de rijen bloemen door lopen én zonder je zorgen te maken of je de bloemen beschadigd. Wat ook een pluspunt is: je kunt bij veel tuinen ook een heerlijk plekje vinden voor een kopje thee of koffie.

Eigenlijk is een pluktuin dus een ideale plek om even goed te ontspannen en genieten.

Waar vind je een pluktuin?

Er zijn verschillende soorten pluktuinen in Nederland waar je langs kan voor een mooie foto en een mooi boeket. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

Ook de moeite waard

Hands full of picked fresh fruit
Categorie: Lezen

Zelfpluktuin Texel

Er gaat niets boven het plukken van je eigen fruit en bloemen in de zelfpluktuin van Texel. Kom je deze zomer ook plukken?

Vond je dit interessant? Ontdek meer