© Ingeborg Lukkien via MarketingOost

Op de Veluwe, aan de uiterwaarden van de IJssel, vindt u de charmante Hanzestad Hattem. Het 800 jaar oude stadje heeft een rijke geschiedenis die vandaag de dag nog altijd zichtbaar is.

  • Hattem is de Hanzestad op de Veluwe.
  • Bewonder de St. Andreaskerk uit 12e-eeuw.
  • Hattem telt maar liefst 3 musea waaronder het Anton Pieck Museum.
Adres:
Kerkhofstraat 2
8051GG Hattem
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Wat kunt u doen in Hattem?

Hattem is 800 jaar oud met prachtige monumenten. Zo mag u St. Andreaskerk zeker niet missen. Deze romaanse kerk, waarvan de basis al in de 12e-eeuw werd gebouwd, heeft nog altijd vele elementen uit die tijd, waaronder een bijzonder doopvont uit de 13e-eeuw. Daarnaast behoren het 17e-eeuwse stadhuis en de karakteristieke toegangspoort van de stad, de ‘Dijkpoort’, tot de iconen van dit charmante stadje.

Naast unieke gebouwen telt Hattem maar liefst 3 musea. In het Voerman museum leert u meer over de vroegere geschiedenis. Bij het Anton Pieck Museum stapt u in de sprookjesachtige wereld van Anton Pieck, vooral bekend van het themapark Efteling. In het Bakkerijmuseum gaat u door de geschiedenis van brood en bakken. Erg leuk voor kinderen ook.

Naast de prachtige historische gebouwen en panden en cultuur is Hattem omgeven door een prachtige omgeving. Hattem is gelegen op de Veluwe waar u schitterend kunt wandelen en fietsen, bijvoorbeeld over het adellijke landgoed van kasteel Molecaten. Ook bevindt zich hier een uitkijktoren met schitterend uitzicht over de omgeving.

Bekijk deze video

Waar kunt u lekker eten in Hattem?

Wilt u na een veelzijdige dag in Hattem heerlijk uit eten, dan is Herberg Molecaten (Molecaten 10) een aanrader. Ook is ’t Spookhuys (Adelaarshoek 18), gevestigd in het laatst overgebleven Middeleeuwse burcht, erg leuk. Bij Banka (Markt 5) kunt u lekker borrelen en goed eten met uitzicht op de historische binnenstad.

Tip van de redactie: Bezoek de kruidentuinen achter de grote kerk van de Franse School. Een prachtig verscholen plekje middenin de Hanzestad Hattem.
Categorie: Naar de site

Visit Hanzesteden

Kunt u geen genoeg krijgen van al die prachtige Hanzesteden? Kijk dan op Visit Hanzesteden en ontdek wat er allemaal nog meer te beleven is!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Hanzesteden

Ontdek de rijke geschiedenis van de Nederlandse Hanzesteden.

Lees meer