Vlissingen haven © Elke Stürznickel via Pixabay
Categorie:Zeeland

Vlissingen: stad aan zee en badplaats

Vlissingen is een levendige badplaats, een populaire bestemming die jaarlijks duizenden toeristen trekt. Naast de geweldige ligging aan zee kent Vlissingen ook talloze gezellige strandpaviljoens en een afwisselend uitgaansleven.

  • In Vlissingen vindt u allerlei leuke activiteiten voor kinderen, bijvoorbeeld met schepen, haaien en piraten.
  • Wandel over de langste boulevard van Nederland.
  • Maak een rondvaart door de haven en bekijk de vrachtschepen van dichtbij.

Maritieme flair

De belangrijkste attracties van Vlissingen zijn de lange boulevard - de langste van Nederland - en de mooie stranden. Je zou bijna vergeten dat er in de stad ook driehonderd gebouwen staan die de stad zijn typische maritieme sfeer geven. Het bewogen verleden van Zeeland wordt in het muZeeum tot leven gebracht. Via de nieuwste multimediatechnologie komen bezoekers meer te weten over scheepsbouw en zeeslagen, overstromingen en visserij.

De topattracties van Vlissingen

  • Met zijn mooie zandstrand, lange boulevard en gezellige strandrestaurants is Vlissingen een ideale mix van stads- en strandleven.
  • Vlissingen heeft dankzij zijn strategische ligging aan de Westerschelde vaak een belangrijke rol gespeeld in de Zeeuwse geschiedenis; die interessante geschiedenis is onder meer terug te zien bij de kazematten uit 1811, het Zeeuws Maritiem muZeeum, het ‘Uncle Beach monument aan de boulevard en in het vlak bij Vlissingen gelegen Bevrijdingsmuseum Zeeland.
  • Maak ook een overtocht met het fiets- en voetveer naar het idyllische havenplaatsje Breskens, dat aan de overkant van de Westerschelde ligt.
  • Snuif de maritieme sfeer op in de jacht- en loodshaven van Vlissingen, in het centrum van de stad. De loodsen zorgen dat de vrachtschepen veilig in de haven van Antwerpen komen.
  • Op vrijdagen draaien de wieken van de windmolen op de Oranjedijk en kan de molen gratis worden bezichtigd.
  • In Reptielenzoo Iguana in het centrum van Vlissingen leven vijfhonderd reptielen, amfibieën en insecten.
  • Bij de VVV Vlissingen (Spuistraat 46) kunt u een rondvaart door de haven boeken.

Vlissingen voor kinderen: haaien en piraten

In Het Arsenaal worden de spannende wereld van piraten en een interessante rondleiding door de Noordzee gecombineerd. Waar willen u en uw kinderen beginnen? Eerst een haai aaien of eerst de wereldzeeën veroveren als piraat? Wat de keuze ook wordt: Het Arsenaal staat garant voor eindeloos plezier! Gaat u liever zelf het water op? In Vlissingen zijn ook allerlei watersportactiviteiten te beleven. Nieuw in Vlissingen is het 2400 vierkante meter grote indoor trampolinepark Street Jump aan de Gildeweg 10. 

Proef Vlissingen!

Na een heerlijke stranddag wilt u 's avonds natuurlijk ook aan het strand eten om lekker naar de golven te staren terwijl de zon ondergaat. Brasserie Blvd en strandpaviljoens Kon-Tiki Beach, Panta Rhei en Piet Hein liggen direct op het strand. Als u op zoek bent naar iets luxueuzers, trakteer uzelf dan op een etentje in de Gevangentoren op de boulevard in Vlissingen. Aan het centraal gelegen plein Bellamypark kunt u ook talloze goede restaurants vinden met leuke terrasjes. Mosselen zijn een typisch Zeeuwse specialiteit: we hebben een aantal goede restaurants uitgezocht waar Zeeuwse mosselen te krijgen zijn. 

Bezoek Vlissingen

Vlissingen ligt op het Zeeuwse schiereiland Walcheren, een regio die bekendstaat om zijn perfecte wandel- en fietsmogelijkheden. Daarnaast kunt u allerlei activiteiten beleven op het strand of over de boulevard in Vlissingen slenteren. In de zomer bestaat er een goede kans dat er ergens een muziekfestival, een markt of een kermis is. Vlissingen is uitstekend bereikbaar, vanuit Amsterdam brengt een intercity u in drie uur rechtstreeks naar Vlissingen. Het station ligt pal aan zee en als u weinig bagage bij zich heeft kunt u via de boulevard direct naar het centrum lopen (of u kunt de bus nemen). Met de auto bereikt u Vlissingen via de A58, die het gehele schiereiland Walcheren doorkruist. In het stadscentrum en bij de boulevard gelden van april tot oktober parkeertarieven.

Leuke bestemmingen in de omgeving

Bent u al eens in de heilzame badplaatsen Cadzand en Domburg geweest? Deze beide plaatsen hebben een speciale erkenning gekregen vanwege schone, kilometers lange stranden en wellnessmogelijkheden. Andere befaamde plaatsen aan de Zeeuwse kust zijn het kindvriendelijke Oostkapelle en de leuke badplaats Renesse dat eveneens aan een lang zandstrand ligt. De Zeeuwse hoofdstad Middelburg heeft een historische charme met zijn herenhuizen en kronkelende straten. En zoals we eerder ook al vermeldden is een oversteek met het fiets- en voetveer naar Breskens een van de leukste uitstapjes vanuit Vlissingen. U mag uw fiets meenemen op de veerboot, zodat u op de fiets het Zeeuwse vasteland, Zeeuws-Vlaanderen, kunt verkennen.

Vakantiewoningen en hotels in Vlissingen

In Vlissingen en de naburige badplaatsen Zoutelande en Domburg zijn volop gezellige hotels direct aan het strand te vinden. De hotels langs de boulevard in Vlissingen zijn een echte aanrader, zoals het Amadore Hotel Arion, met kamers die uitzicht bieden over het strand en de langsvarende vrachtschepen over de Westerschelde.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Lees meer