Oogsten van zeewier bij Yerseke
© Limit fotografie - Jan de Carpentier via www.zeeland.beeldbank.nl

Gaat u op vakantie naar Zeeland? Bezoek dan zeker het dorp Yerseke. Op deze locatie proeft u de liefde voor de zee. Yerseke staat bekend om de zeebanket. Van oudsher worden hier mosselen en oesters gekweekt en naar diverse landen in Europa verzonden.

  • Eet verse mosselen en oesters onder het genot van een goed glas wijn.
  • Ontdek een van de grootse nationale parken van Nederland: de Oosterschelde.
  • Bezoek het authentieke vissersdorp Yerseke.
Adres:
Kerkplein 1
4401ED Yerseke
Toon locatie in Google Maps

Oesterputten

Hoewel Yerseke veel ouder is, kwam de oester- en mosselindustrie pas rond 1870 op gang. Uit deze tijd stammen ook de oesterputten waar u in Yerseke een rondleiding kunt krijgen. Hier ziet u het gehele proces rondom de kweek van de schaaldieren. Wist u dat voor de kweek van oesters dakpannen worden gebruikt?

De Oosterschelde

Het Nationaal Park Oosterschelde is het natste park van Nederland: het ligt grotendeels onderwater. Het is een uitstekende plek om dieren te spotten: vogels, bruinvissen en zeehonden. De kreeft die in dit gebied voorkomt, kunt u ook proeven tijdens het kreeftenseizoen. Houdt u liever uw voeten droog, dan kunt u ook naar het Oosterschelde Museum.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Lees meer