Two women making selfie on bridge in Alkmaar
© Prachtstad Alkmaar

Waarom gaan?

Alkmaar staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar die titel dekt maar een deel van de lading. Want deze stad in Noord-Holland heeft veel meer te bieden. Zo is er het prachtige oude centrum met volop monumenten, leuke winkelgebieden en talloze gezellige terrasjes, café's en restaurants in alle prijsklassen. Daarnaast is het er prima shoppen, is er het Stedelijk Museum, het Biermuseum, het Beatlesmuseum en natuurlijk het Kaasmuseum. En mocht u even de stad uit willen, dan zit u binnen een kwartier op het strand of in de duinen.

Zien & doen

Eten & drinken

In Alkmaar kunt u heerlijk eten en drinken voor elke smaak en budget. Wat te denken van Grieks, Thais of Frans? Alkmaar heeft zelfs een Schots restaurant met heerlijke, authentieke gerechten. Alkmaar is bekend om zijn kaasmarkt. Staat een proeverij van Hollandse kazen bij u op het menu?

Ontdek de leukste cafés in Alkmaar.

Ontdek de leukste en lekkerste restaurants in Alkmaar.

Proef de beste Noordzeevis, die door de Nederlandse vissers wordt gevangen en dezelfde dag nog op uw bord ligt.

Overnachten

Zes charmante accommodaties in Alkmaar die uw verblijf nog onvergetelijker maken.

Alkmaar vanaf het water

Ontdek Almaar vanaf het water tijdens een mooie rondvaart.

Lees meer

Vervoer in Almaar

Met het openbaar vervoer

Vanuit Amsterdam is het slechts 35 minuten met de trein en er vertrekken 5 treinen per uur naar Alkmaar. Het NS-station ligt dichtbij het centrum.

Met de auto

Alkmaar heeft in en om het centrum acht gemeentelijke parkeergarages. Parkeren op P+R-terreinen is gratis.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen