© Kaasmuseum Alkmaar
Categorie:Alkmaar

Kaasmuseum Alkmaar

Op de tweede en derde verdieping van de Alkmaarse kaaswaag vindt u het Hollands Kaasmuseum. Vanuit hier heeft u een fenomenaal uitzicht over het wereldberoemde Waagplein. In het Hollands Kaasmuseum staan de twee bekendste kazen van Nederland centraal: de kleine ronde Edammer en de grote platte Goudse kaas.

  • Ontdek de geschiedenis van het kaasmaken in Nederland.
  • Bewonder ook de prachtige architectuur van het interieur.
  • Kom op vrijdag ook naar de kaasmarkt in Alkmaar.
Adres:
Waagplein 2
1811JP Alkmaar
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Tentoonstelling en bezienswaardigheden

Het kaasmuseum heeft een uitgebreide collectie van gereedschappen die werden gebruikt bij de productie van kaas. Het verschil tussen kaasproductie op de boerderij en in de fabriek wordt geïllustreerd. Voor kinderen is er een speurtocht door het museum. Zij kunnen diverse spelletjes doen. Door middel van films en interactieve presentaties krijgt u eeen goed beeld van de kaasproductie in Nederland. Bij reservering vooraf kan het hele jaar door een rondleiding worden gegeven door het museum.

Meer dan kaas alleen

Wanneer u in het noorden van Holland bent, kan een bezoek aan Alkmaar een welkome afleiding bieden van de gebruikelijke excursies in de grote steden. Naast het kaasmuseum bezit de stad nog vele andere bezienswaardigheden, zoals het Nationale Biermuseum, het Beatles Museum en een wandeltocht van 90 minuten waarin u een goed beeld krijgt van de omgeving. Vanuit Amsterdam bieden verscheidene agentschappen excursies van een halve dag, waarbij u de regionale windmolens, een kaasboerderij en het stadscentrum van Alkmaar ziet. Een bezoek aan het kaasmuseum en de kaasmarkt is daarbij inbegrepen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer