© Spencer Davis via Unsplash

Restaurants in Amsterdam

Amsterdam heeft veel te bieden op culinair gebied. Zo zijn er veel restaurants in de topklasse met Michelinsterren, maar ook andere restaurants. Wilt u typisch Nederlands eten of geniet u toch liever van de internationale keuken?

10x leukste cafés en terrassen van Amsterdam.

Ontdek de lekkerste restaurants in Amsterdam.

Meer Food & Drink experiences

Leer meer over de geschiedenis van bier in Nederland, proef de verschillende soorten bier en bezoek brouwerijen in Amsterdam.

Geniet van een heerlijke maaltijd bij een van de meest unieke restaurants of een dinercruise in Amsterdam.

10x leukste cafés en terrassen van Amsterdam.

Categorie: Lezen

House of Bols

Bezoek House of Bols en ontdek het verhaal van 's werelds oudste distilleerderij.

Categorie: Lezen

Brouwerij 't IJ

Vers gebrouwen Hollands bier aan de voet van Molen de Gooyer in Amsterdam bij Brouwerij ’t IJ.

Verborgen achter de Dam ligt een van de mooiste proeflokalen van Nederland waar u zelfgestookte Hollandse jenever kunt proeven.

Categorie: Lezen

FEBO Amsterdam

Snack zoals de Amsterdammers en trek een kroket uit de muur bij de FEBO.

Categorie: Lezen

De Heineken Experience

Ontdek de wereld van Heineken® met een interactieve rondleiding op eigen gelegenheid in de voormalige Heineken® brouwerij.

Eet in de beste restaurants van Amsterdam

Weet u al waar u eet tijdens uw verblijf in Amsterdam? De stad heeft veel leuke plekken en topchefs die voor u de meest heerlijke maaltijden bereiden.

Bijzondere restaurants

Wilt u iets bijzonders eten? Dat kan in Amsterdam. Kies bijvoorbeeld een restaurant met een Michelinster. Wilt u liever iets informeler dineren, kies dan uit de lijst met leuke cafés en terrassen en laat u verrassen door een geweldig uitzicht over de grachten of het IJ.

Ervaar Hollands eten en drinken

Wilt u weten hoe de Hollands eten en drinken wordt gemaakt? In de Heineken Experience leert u alles over de brouwerij. In het House of Bols leert u hoe originele likeurtjes worden gedestilleerd. Vergeet ook niet een lekker stuk kaas als souvenir mee naar huis te nemen. Lees hier meer over kaaswinkels en hoe u deze kunt vinden. ’s Avonds geniet u natuurlijk van een kroegentocht.

Kaart van Amsterdam