Gay Pride boat parade
© Edwin van Eis via Amsterdam Marketing
Categorie:Amsterdam

Amsterdam Pride

3 aug. 2024, Amsterdam

Ieder jaar, begin augustus, viert Amsterdam de gelijkheid van hetero’s, homo’s, lesbiennes en transgenders. Het meest bekende onderdeel van de Pride in Amsterdam is de Canal Parade.

  • Vier de gelijkheid van homo’s, lesbiennes en transgenders in Amsterdam samen met 500.000 andere bezoekers.
  • Tijdens de Canal Pride varen ruim 80 versierde boten over de Prinsengracht.
  • Boek je accommodatie op tijd: hotels zitten snel vol tijdens Pride.
Adres:
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017RC Amsterdam

Canal Parade

Het meest bekende onderdeel van de Pride in Amsterdam is de Canal Parade: een optocht van uitgedoste boten over de Prinsengracht en een gedeelte van de Amstel. De parade wordt op de eerste zaterdag van augustus gehouden en trekt elk jaar weer veel bekijks. Duizenden mensen staan langs de grachten om de tocht te aanschouwen en het feest mee te vieren. Zo laat Nederland zien ruimdenkend te staan tegenover homo’s, lesbiennes en transgenders. Tip: wil je de parade meemaken, ga dan vroeg op stap om een plekje te bemachtigen langs de gracht voor het beste uitzicht.

Wat is er te doen tijdens de Pride in Amsterdam?

Op diverse plekken in de stad zijn feesten. Vooral in de Reguliersdwarsstraat is het druk en wordt er groots gefeest. Deze straat staat bekend om zijn vele homovriendelijke bars en clubs. Maar ook op het Rembrandtplein, de Zeedijk en de Nieuwmarkt kun je feesten tot in de vroege uurtjes. Verder is er een cultureel programma en zijn er elk jaar weer andere tentoonstellingen en filmvertoningen. Goed om te weten: niet alleen tijdens de Pride, maar het gehele jaar door, vind je in heel Amsterdam op diverse plekken homovriendelijke uitgaansgelegenheden.

Meer te doen in Amsterdam

Ben je in Amsterdam voor de Pride en wil je meer van de stad zien? Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan de A’DAM Lookout waar je op 100 meter hoogte een schitterend uitzicht over Amsterdam heeft. Zin in een dagje winkelen? Shoppen in Amsterdam is een hele beleving. Het uitgebreide aanbod van musea in Amsterdam geeft je verblijf in Amsterdam een cultureel tintje.

Overnacht in Amsterdam

Om volop te kunnen genieten van alle feesten en evenementen tijdens de Pride, is het verstandig om op tijd je accommodatie in Amsterdam te boeken. De meeste evenementen vinden plaats binnen de grachtengordel, dus met een hotel midden in het centrum van Amsterdam zit je altijd goed. Extra bijzonder: Hotel Pulitzer aan de Prinsengracht waar de Canal Pride voorbij komt. Ook zijn er hotels die zich richten op homoseksuele vakantiegangers zoals het Amistad en het ITC hotel.

Vond je dit interessant? Ontdek meer