Delft Beestenmarkt
© Trabantos via Shutterstock

Waarom gaan?

Delft kent een wereldwijde reputatie dankzij de relatie met Johannes Vermeer, Delfts blauw aardewerk en het Koninklijk Huis. Laat het verleden tot leven komen terwijl u langs grachten, kerken, herenhuizen en rechtbanken loopt. De universiteitsstad biedt ook rondvaarten over de grachten, musea, markten en veel kroegen.

Zien & doen

Bekijk alle activiteiten

Eten & drinken

Loopt u door de sfeervolle straatjes van Delft dan komt u talloze restaurants en cafés tegen. Bestel een glas bier en een portie bitterballen in café De Wijnhaven of De Sjees. Delft is een studentenstad en heeft dan ook leuke en goed betaalbare restaurants.

Bekijk deze 5 hotspots voor brunch, lunch en tussendoor in Delft.

In Delft kunt u heerlijk uit eten! Een voorproefje met 10 culinaire tips en places to be.

Categorie: Lezen

Dineren op een boot

Geniet van het uitzicht en een maaltijd tijdens een cruise over de grachten.

Overnachten

Van boomhutten tot het geboortehuis van Vermeer: beleef een onvergetelijk verblijf in en rond Delft.

Geheimen van Delft

Delft is een stad vol verrassingen. Ontdek daarom hier de best bewaarde geheimen van de stad.

Lees meer

Hoogtepunten in Delft

Kijk hoe het beroemde Delfts blauwe aardewerk wordt geproduceerd bij Royal Delft en de Delftse Pauw. In beide fabrieken worden de bekende handgeschilderde blauwe motieven al sinds de zestiende eeuw vervaardigd en kunt u rondleidingen krijgen en deelnemen aan workshops.

In het Vermeer Centrum worden het leven en de werken van Johannes Vermeer gepresenteerd, de maker van 'Het meisje met de parel'. De Oude Kerk en De Nieuwe Kerk en het Prinsenhof laten de sterke band tussen Delft en het Koninklijk Huis zien.

Wist je dat...

Het wereldberoemde Delfts blauw aardenwerk al in Delft wordt gemaakt sinds 1602.

Lees meer

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Delft

Met het openbaar vervoer

Delft is goed bereikbaar met de trein. In de stad kunt u gebruikmaken van een tram of bus.

Met de auto

In het centrum van Delft mag u niet parkeren. Volg de P-route naar een van de parkeergarages. Hiervandaan loopt u in 5 minuten naar het centrum.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen