Wil je lekker shoppen maar ook genieten van natuur? Doe dan eens een weekendje Apeldoorn! In de binnenstad kun je terecht voor eindeloos winkelen, architectuur en cultuur. Ook vind je in de stad gezellige cafés en restaurants. Direct buiten de stad zijn de prachtige bossen en uitgestrekte natuurgebieden. Stedelijkheid en natuur vinden elkaar hier op unieke manier.

  • Geniet van de Apeldoornse binnenstad.
  • Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe en bezoek de vele musea.
  • Bezoek topattracties zoals Paleis het Loo of Apenheul.
Met 162.000 inwoners is Apeldoorn de 11e gemeente van Nederland. De stad is groot geworden door florerende papierindustrie en lang de woonplaats van de koninklijke familie geweest. Apeldoorn ligt midden in de Veluwe en staat bekend om de buitengewone combinatie van cultuur en natuur met het stadse. Ontdek al wandelend en fietsend de natuur en bezoek ook eens de omliggende dorpen binnen de gemeente.

Apeldoorn binnenstad

Laat je tijdens je bezoek aan de binnenstad verrassen door de bijzondere mix van horeca, kunst, cultuur, bekende ketens en lokale specialisten. Het compacte winkelgebied is gezellig ingericht met diverse pleinen en zijstraatjes waar ook meeste restaurants gelegen zijn. Ook vind je in het stadshart het grote overdekte winkelcentrum Oranjerie, het CODA museum en iedere zaterdag een grote markt op het marktplein. De binnenstad staat garant voor een dagje uitgebreid shopplezier of een gezellig avondje uit!

Van koninginnen tot apen

Apeldoorn ligt aan de rand van het beroemde natuurpark Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met de gratis witte fietsen ontdek je de bijzondere natuur en fiets je gemakkelijk naar het Kröller-Müller Museum, bekend vanwege de één na grootste Van Gogh collectie ter wereld. Maar Apeldoorn is misschien wel het meest bekend vanwege het voormalig koninklijk paleis dat tegenwoordig een nationaal museum is: Paleis Het Loo. Het paleis wordt momenteel verbouwd en is medio 2021 weer geopend voor bezoek. Apeldoorn is ook ideaal voor een bezoek met kinderen. Kinderpretpark Julianatoren en Kinderparadijs Malkenschoten zijn bijvoorbeeld absolute aanraders. Ook Apenheul, waar 35 verschillende apensoorten wonen, is een must see. En het leukste: meer dan de helft loopt gewoon los!

Hoe kom je in Apeldoorn?

Centraal gelegen in Nederland, is de stad makkelijk en snel te bereiken. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport reis je ongeveer een uur met de trein. Vanaf Duitsland reis je met de ICE eerst naar Station Arnhem om vervolgens met het OV naar Apeldoorn te reizen. Op Station Apeldoorn vervolg je de reis makkelijk per bus of taxi. Of spring op één van de fietsen die er voor je klaar staan om de stad en omgeving pas écht te beleven.

Zakelijk Apeldoorn

Op zoek naar een locatie voor een (meerdaags) congres, meeting of event? De centrale ligging in Nederland en het unieke aanbod van locaties maken Apeldoorn een ideale uitvalsbasis. Nog idealer is dat je locatie, overnachting, side-programma enzovoorts met één organisatie af kan stemmen. Neem daarvoor een kijkje op de website van Apeldoorn Congresstad. Duurzaam vergaderen, moderne faciliteiten, service op topniveau en volop overnachtingsmogelijkheden; je bent in Apeldoorn aan het juiste adres.

Tip van de redactie

Op een half uur van Apeldoorn vind je het grootste zeezoogdierenpark van Europa: het Dolfinarium Harderwijk. Nergens anders ontdek je de dieren van zó dichtbij! Ook de moeite waard is de eeuwenoude Hanzestad Deventer gelegen aan de rivier de IJssel. Je vindt er schitterende monumenten, mooie pleinen, oude musea maar ook volop gezelligheid voor wie lekker wil winkelen of genieten van een gezellig café of restaurant.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer