© VisitBrabant

Waarom gaan?

In Noord-Brabant vindt u het prachtige natuurlandschap De Biesbosch, de historische steden Breda en Den Bosch en dé designstad van Nederland: Eindhoven. In deze bourgondische provincie van Nederland kunt u heerlijk eten en drinken maar bovenal is het er heel gezellig. Noord-Brabant is ook de geboortestreek van Vincent van Gogh en u kunt op vele bijzondere locaties zijn leven en werk ontdekken. Populaire plaatsen in Noord-Brabant zijn:

Eten & drinken

Proef van de lokale producten of pluk uw eigen bordje fruit bij elkaar. De asperges zijn een delicatesse, die in Noord-Brabant en Limburg met zorg wordt bereid. Noord-Brabant heeft echt een culinaire traditie en u kunt dan ook overal wel een goed restaurant vinden. Er zijn maar liefst negen Michelin-sterrenrestaurants in deze provincie.

Ontdek de Michelin sterrenrestaurants van Noord-Brabant.

Van asperges, aardbeien, ansjovis, appels tot zelfs kaviaar.

Overnachten

Noord-Brabant details

Noord-Brabant de geboortestreek van Vincent Van Gogh
Noord-Brabant is de geboortestreek van Vincent van Gogh en hier kunt u zijn leven en werk op vele bijzondere locaties ontdekken zoals het Van GoghHuis en het Noordbrabants Museum.

Prachtige natuurgebieden
In Noord-Brabant vindt u maar liefst vijf Nationale Parken waar u kunt wandelen en fietsen. Ontdek de bijzondere flora en fauna van onder meer De Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen ook wel ‘De Sahara van Brabant’ genoemd.

De bourgondische provincie van Nederland
In Noord-Brabant staan eten, drinken en gezelligheid hoog in het vaandel. U kunt kiezen uit heerlijke restaurants waaronder een mooie lijst met bekroonde Michelin sterrenrestaurants. Ook mogen de typische streekproducten niet ontbreken!

Noord-Brabant met kinderen
Een vakantie in Noord-Brabant is leuk voor het hele gezin! Wat dacht u van een dagje uit in het grootste pretpark van de Benelux; de Efteling vol sprookjes en de leukste attracties. Ook is Safaripark de Beekse Bergen met 1500 dieren een ontzettend leuke ervaring!

Steden in Noord-Brabant
Ontdek de historische steden Den Bosch en Breda met prachtige monumenten, begijnhofjes, mooie gevels en kathedralen. Ook kunt u in deze steden goed winkelen en natuurlijk lekker eten! Bent u een liefhebber van architectuur en design dan mag dé designstad Eindhoven zeker ook niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Noord-Brabant.

Bekijk de kaart en plan je bezoek

Veelgestelde vragen