© VisitBrabant

Tilburg is een gezellige Brabantse stad waar u kunt genieten van cultuur, lekker eten en een gevarieerd winkelaanbod. Daarnaast staat Tilburg bekend om de jaarlijkse, 10-daagse kermis die elke keer weer een grote trekpleister is.

  • Bezoek het TextielMuseum in Tilburg en leer meer over het heden en verleden van de textielindustrie.
  • Bekijk het tekenlokaal van Vincent Van Gogh in het Stadsmuseum.
  • Combineer een middag winkelen met een lekker restaurant in Tilburg.

Wat kunt u doen in Tilburg?

Tilburg is rijk aan een bijzonder cultureel aanbod. De grote trekpleister is het TextielMuseum waar u alles over het heden en verleden van de textielindustrie ontdekt. Ook kunt u een kijkje nemen in het Tekenlokaal van Vincent van Gogh in het Stadsmuseum Tilburg. Hier kreeg Van Gogh als 13-jarig jongetje zijn eerste tekenlessen. Eveneens vindt u het grootste poppodium van het zuiden in Tilburg; popcentrum 013. Dit gebouw heeft een opvallend uiterlijk door de ronde vormen wat lijkt alsof er honderden CD’s op het gebouw zijn geplakt.

Natuurlijk kunt u ook lekker winkelen in Tilburg. Het winkelhart van de stad bevindt zich rondom de Heuvelstraat met een zeer gevarieerd winkelaanbod.

Waar kunt u eten?

In het gezellige centrum van Tilburg hoeft u nooit lang te zoeken naar een leuk restaurant. Wij hebben voor u 3 leuke restaurants geselecteerd:

1) Taste

Stijlvol en trendy restaurant dat niet voor niets is uitgeroepen tot ‘beste restaurant van Tiburg’. Geniet van pure gerechten op basis van verse streekproducten. Adres: Heuvelpoort 300, Tilburg

2) Auberge Du Bonheur

In een prachtig pand op een mooie locatie kookt chef-kok Ralph Blaakenburg de lekkerste gerechten, gecombineerd met prima wijnen. Adres: Bredaseweg 441, Tilburg

3) Prins Heerlijk

In de binnenstad van Tilburg vindt u Prins Heerlijk. Een goed en eerlijk restaurant voor een lekkere lunch en prima diner. De selectie speciale bieren is ook het proeven waard! Adres: Nieuwlandstraat 16, Tilburg

Meer in de omgeving

Wilt u iets meer van de omgeving zien, dan is een bezoek aan Den Bosch beslist de moeite waard. In deze gezellige historische stad vindt u schitterende monumenten, leuke winkelstraten en gezellige horeca. Dat geldt zeker ook voor Breda.

Bereikbaarheid en parkeren in Tilburg

Tiburg ligt op ruim een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Het is prima bereikbaar met de trein. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In en rond Tilburg zijn 8 parkeergarages. Borden langs de route richting het centrum geven aan of er in de parkeergarage nog vrije plaatsen zijn. Bij een parkeerautomaat op straat kunt u overdag 1 tot 4 uur parkeren. Het tarief is afhankelijk van de automaat en de locatie.

Tip van de redactie

Elk jaar in juli staat Tilburg 10 dagen lang in het teken van de Tilburgse Kermis. Deze kermis is de allergrootste van de Benelux en trekt jaarlijks 1.5 miljoen bezoekers. De gehele binnenstad vormt het kermisterrein vol attracties en gezelligheid.

Wist je dat?

De Tilburgse Kermis vindt zijn oorsprong in 1567.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer