© Cor Gaasbeek

Waarom gaan?

Tussen de meren, polders en beken waar Overijssel bekend om staat, vindt u mooie historische steden, zoals Zwolle, Kampen en Deventer. Ze maakten onderdeel uit van het Hanzeverbond: een samenwerking tussen Europese steden voor een betere handel. De rijkdom van de vroegere historie ziet u terug in de prachtige monumenten in deze steden. Bezoek ook het unieke Giethoorn, het Venetië van het noorden, waar alle huizen aan het water staan. Populaire plaatsen in Overijssel zijn:

Zien & doen

Categorie: Lezen

Museum de Fundatie

Ontdek wereldberoemde schilderijen en sculpturen op de twee locaties van dit fantastische museum.

Categorie: Lezen

Landgoed Weldam

Landgoed Weldam heeft een van de mooiste kasteeltuinen van Nederland. Kinderen kunnen hun lol op in het doolhof van heggen.

Eten & drinken

Overnachten

Ontdek Overijssel

Het hele jaar door is Overijssel een prachtige provincie. In de lente en zomer is het er heerlijk fietsen. In de herfst geniet u hier van wildgerechten. Ook in de winter is het landschap fascinerend en vindt u warmte in de gezellige historische Hanzesteden.

Historische Hanzesteden

In de middeleeuwen sloten een aantal steden een verbond voor betere handel: het Hanzeverbond. Het leverde de steden enorme welvaart op die nog altijd terug is te zien in de architectuur. De IJssel was in deze tijd een belangrijke handelsroute en hierdoor zijn langs deze rivier ook diverse Hanzesteden te vinden. Bezoek bijvoorbeeld Zwolle, Kampen of Deventer.

Veelzijdige natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Overijssel. Het moeraslandschap van de Weerribben is uniek in Nederland. Vlak bij de Duitse grens ligt het heuvelachtige Noordoost-Twente. Bossen en heidevelden zijn te vinden op de Sallandse Heuvelrug. Geniet van bijzondere natuur in het Nationaal Landschap IJsseldelta met haar kronkelende dijkjes en de oudste polder van Nederland: Mastenbroek.

Overijssel met kinderen

Ook met kinderen kunt u goed naar Overijssel. Zij zullen zich heerlijk vermaken in Avonturenpark Hellendoorn of Attractiepark Slagharen. Leuk voor het hele gezin: bezoek eens een kasteel! In Overijssel kunt u terecht bij Landgoed Weldam of Kasteel het Nijenhuis.

Veelgestelde vragen

Waar is wat?