Colorful cabins on the beach of Domburg
© Judith Cool via Shutterstock

Vakantie in Zeeland is zalig in de badplaats Domburg. Zo staat Domburg bekend om de brede schone stranden en is de badplaats zelfs onderscheiden als heilzame zeebadplaats van Nederland.

  • Geniet van Domburg; een eeuwenoud dorpje met schone, brede stranden.
  • Proef de heerlijke Zeeuwse keuken met vele lokale producten.
  • Ontdek waarom Domburg de status van ‘heilzame zeebadplaats’ meer dan waard is.

Heilzame zeebadplaats

Bijzonder aan Domburg is ook de titel van ‘heilzame zeebadplaats’. Deze officiële onderscheiding is uitgereikt door de European Spas Assocation en Deutsche Heilbäderverband omdat de kwaliteit van de stranden en zeewater bijdragen aan de gezondheid van toeristen en inwoners. Het heilzame zeewater, de schone zeelucht, en de Zeeuwse producten worden gebruikt in de vele wellness activiteiten en Thalassotherapieën die Domburg aanbiedt. Bovendien zijn de Zeeuwse zaligheden overal verkrijgbaar; Niet alleen zijn ze heel erg lekker, maar ook bewezen gezond en voedzaam.

Wat kunt u doen in Domburg?

Domburg staat natuurlijk bekend om het prachtige strand en daar kunt u met de hele familie elk seizoen heerlijk van genieten. Wilt u meer van Domburg ontdekken dan is de Mondriaanroute een aanrader. Aan het begin van de 20e eeuw kwamen namelijk veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen, waaronder Piet Mondriaan.

Bent u een natuurliefhebber dan is een fiets- of wandeltocht door het natuurgebied ‘De Manteling’ heerlijk. Het bos strekt zich van Domburg tot Oostkapelle en er is een enorme diversiteit aan planten en dieren te vinden. In het Zeeuws biologisch museum Terra Maris leert u meer over de flora en fauna van dit natuurgebied.

Waar kunt u lekker eten in Domburg?

Zeeland staat bekend om de heerlijke zilte zaligheden en dat kunt u natuurlijk ook proeven in Domburg. Wij tippen de volgende 2 restaurants voor u: 

  1. ‘De Visbar’ waar u de lekkerste visjes, schaal- en schelpdieren kunt eten. Adres: Ooststraat 6, Domburg
  2. Paviljoen Strand 90, een trendy hotspot op het strand van Domburg met schitterend uitzicht op het strand van Walcheren. Adres: Strand 90, Domburg

Tip van de redactie:  Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. Bekijk het prachtige stadhuis midden in het dorp welke dateert uit 1567.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Lees meer