Westenschouwen, Zeeland
© Original Mostert via Shutterstock
Categorie:Zeeland

Stranden van Zeeland

Wist je dat de provincie Zeeland maar liefst 650 kilometer kust heeft? Je vindt hier diverse stranden waar jong en oud zich kunnen vermaken.

  • Wandel door de natuur op de mooiste natuurstranden.
  • Laat jouw kinderen veilig spelen op de beste familiestranden.
  • Geniet van watersport bij uitdagende watersportstranden.

Natuurstranden

Tijdens een wandeling over een natuurstrand valt er heel wat te zien: bijzondere planten zoals zeedistel en zeevenkel en dieren zoals de Nachtegaal en zelfs Schotse hooglanders. U vindt de natuurstranden bij: ’t Oude Vuur bij Nieuw-Haamstede, Domeinen 3 bij Wenstenschouden, Kievitte bij Cadzand-Bad, ’t Zwin bij Retranchement en Zwarte Polder bij Nieuwvliet-Bad. Bijzonder: bij ’t Zwin kunt u eeuwenoude haaientanden vinden. Gaat u naar Zwarte Polder, dan kunt u daar een excursie met een gids maken.

Familiestranden

Zeeland staat bekend om mooie veilige en schone stranden. Op de familiestranden zijn speelgelegenheden voor kinderen en strandwachten houden de veiligheid goed in de gaten. Goede keuzes voor familiestranden vindt u in Ouddorp, Cadzand, Oostkapelle. Bij Cadzand en Oostkapelle is het ook toegestaan om te surfen. Als u geluk heeft ziet u bij laagwater zeehonden bij Ouddorp.

Watersportstranden

Houdt u van watersport? Dan kunt u in Zeeland uw hart ophalen. Blokarten, surfen, wakeboarden of surfen, in Zeeland vindt u de beste plekken en een ruim aanbod aan scholen voor lessen en materialen. De Brouwersdam is de populairste plaats onder watersporters. Het is makkelijk bereikbaar en vrijwel altijd zijn hier hoge golven. Bij Domburg hebben wind- kite- en golfsurfers veel ruimte en hoge golven, net als het strand Watergat bij Renesse. Strand Scholderlaan bij Renesse is bij uitstek geschikt voor extreme watersporten zoals powerkiten. Bij Duinstrand bij Vlissingen kunt u surfen maar ook zeil- en motorboten zijn hier toegestaan.

Surf- en kitescholen in Zeeland

Weinig of geen ervaring, in Zeeland leert u surfen in een van de vele scholen. Ook kunt u hier materialen huren. 

1. Zeil- en surfcentrum Brouwersdam Adres: Ossenhoek 1, Ouddorp

2. Xwatersport/Movement, kite- en windsurfen Adres: Sophiaboulevard, Kamperland

3. Surfschool Domburg Adres: Strandovergang 49, Domburg

4. Schotsman watersportcentrum, waterskieën – wakeboarden – suppen Adres: Campensweg 3, Kamperland

5. Beware Beach Adres: Strandpaviljoen Brouw, Brouwersdam

Vond je dit interessant? Ontdek meer