Kerstmarkten in Nederland

174 van 193 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Kerstmarkten in Nederland hebben nog niet zo’n lange traditie als in bijvoorbeeld Duitsland, maar meer en meer steden organiseren gezellige kerstmarkten in hun oude binnenstad om iedereen in kerstsfeer te laten komen. Daarnaast heeft Nederland nog meer te bieden rondom Kerst.

Weihnachtsmarkt Maastricht
  • De grootste kerstmarkten in Nederland zijn in Dordrecht, Deventer en Maastricht.
  • In Valkenburg zijn er zelfs ondergrondse kerstmarkten in grotten.
  • Ervaar de magie van Kerstmis op verlichte ijsbanen in de Nederlandse binnensteden.

Waar vind je kerstmarkten in Nederland?

In Nederland is het belangrijkste evenement in aanloop naar Kerstmis de komst van Sinterklaas. Eind november komt hij met de stoomboot aan in Nederland. Sinterklaas is echt een kinderfeest. Na de viering van Sinterklaasavond op 5 december, hult heel Nederland zich in kerstsferen. Ook de traditionele kerstmarkten ontbreken niet in de decembermaand! Dit zijn de belangrijkste kerstmarkten in Nederland:

  • De kerstmarkt in Dordrecht is de grootste kerstmarkt van Nederland met bijna 300 stands langs een route van ruim 2,5 kilometer. Hier worden hoogwaardige, handgemaakte kerstartikelen aangeboden. U kunt schaatsen op de kunstijsbaan of onder het genot van een glas warme glühwein meezingen met de Christmas sing-a-long. De Kerstmarkt van Dordrecht is gratis te bezoeken.
  • Als u zoekt naar kerstmarkten op ongebruikelijke plekken, kunt u terecht in Valkenburg aan de Geul. In de Fluwelengrot en in de Gemeentegrot vindt u ondergrondse kerstmarkten. In het centrum van Valkenburg geniet u van de kerstparades of een culinaire Route d’Amuse.
Kerstparade Valkenburg aaan de geul
  • Als onderdeel van het Dickens Festijn, vindt u in Deventer ook een uitgebreide kerstmarkt. Tijdens een weekend in december wordt het historische centrum van de stad omgetoverd tot een dorp uit de tijd van Charles Dickens. U ontmoet meer dan 900 figuren uit de boeken van de Britse schrijver. Onderdeel van dit festival is een kerstmarkt op het centrale plein van Deventer met ongeveer 200 kraampjes.
  • Maastricht is het hele jaar door een interessante stad om te bezoeken. U vindt er tal van bezienswaardigheden, maar ook uitstekende mogelijkheden om te winkelen. Tijdens de kerstperiode krijgt Maastricht een extra magisch tintje. Kom in december naar het Vrijthof voor kerstinkopen op de kerstmarkt van Maastricht, ga schaatsen op de kunstijsbaan of maak een rondje in het reuzenrad.

Laad foto's

Kerst in Nederland

In veel Nederlandse steden worden tijdelijke ijsbanen opgebouwd zodat de Nederlanders hun favoriete hobby in de winter kunnen uitoefenen: schaatsen. Rond de ijsbanen zijn vaak kerstmarkten te vinden en kunt u genieten van typische kerstlekkernijen zoals glühwein en oliebollen.

Grote Markt
  • Tijdens het Amsterdam Light Festival worden de Amsterdamse grachten verlicht door de beste lichtkunstenaars in de wereld. U kunt per boot of te voet deze prachtige kunstobjecten bekijken.
  • Het centrum van Gouda is tijdens ‘Gouda bij kaarslicht’ romantisch verlicht in het schijnsel van duizenden kaarsen. De kaarsjesavond vindt plaats op het marktplein van Gouda.
Gouda bei Kerzenlicht

Verblijf in Holland tijdens de kerstperiode

Tijdens de kerstperiode komen veel bezoekers naar Nederland om op de diverse kerstmarkten de kerstsfeer te komen proeven in de stadscentra en op ijsbanen. Reserveer tijdig uw kamer in een hotel of bed and breakfast:

Ontdek meer in de omgeving
Kerstmarkten in Nederland

12x Winter in Nederland

Ontdek Nederland in de winter! Van kerstshoppen en kerstmarkten, tot strandwandelingen en ijspret op de leukste schaatsbanen.

Lees meer

Onze tips voor een winters verblijf in Nederland

Bekijk onze selectie van hotels en vakantiehuizen en boek uw vakantie.

Lees meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer