Oudegracht, Utrecht
© Jurjen Drenth
Categorie:Interesses

Bootje varen op het water

Zomers genieten in de drukke stad? Huur een bootje, kano, of een waterfiets en bekijk de stad heerlijk rustig vanaf de schitterende grachten.

  • Huur een roeibootje bij 'de Waterkant' in Den Haag.
  • Ga peddelend met een kano langs de werfkelders in Utrecht.
  • Ontdek de Amsterdamse grachten per waterfiets.
Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Delft... vele steden in Nederland staan bekend om hun mooie grachten. Waren ze van oudsher vooral functioneel voor transport, waterbeheersing en verdediging van de stad; tegenwoordig worden ze recreatief gebruikt. Dus bekijk de stad eens vanuit een heel ander perspectief en huur een bootje, kano, of waterfiets.

Roeien in Den Haag

Wilt u een roeibootje huren in Den Haag? Combineer dat dan met een bezoek aan 'de Waterkant'. U kunt dit heerlijke ‘gras-terras’ bereiken met een handbediende pont over het water. Vervolgens kunt u kiezen voor de terrasboot voor tien personen om op te lunchen of dineren of een eenvoudige roeiboot huren om de omgeving te verkennen.

Visitors enjoy the waterfront

Ontdek Utrecht met de kano of waterfiets

Peddel langs de Oudegracht met z'n mooie werfkelders. Ontdek de vele mooie monumenten vanaf het water of vaar de stad uit naar het mooie natuurpark Rhijnauwen. Vergeet niet af en toe aan te leggen voor een lekkere maaltijd of een biertje bij een van de cafés of restaurants.

People get on boat in Oude Gracht (Old Canal) in Utrecht

Amsterdam vanaf het water

In Amsterdam kunt u op verschillende locaties waterfietsen huren en rustig varen langs de schitterende grachten. U kunt uw eigen waterfiets huren bij de Pedal Boat bij het Rijksmuseum, het Leidseplein, het Anne Frank Huis en op de hoek van de Keizergracht en de Leidsestraat. Wilt u wat sneller vooruit komen en minder moeite doen, dan kunt u ook een sloepje huren bij onder meer Mokum bootverhuur. Ook kunt u een rondvaart boeken en genieten van het prachtige uitzicht.

People in boats on Amsterdam canal

Canal in Leiden
Categorie: Lezen

De grachten van Leiden

Leiden is na Amsterdam de stad met de meeste bruggen, grachten en singels. Ontdek Leiden vanaf het water. Lees meer.

Categorie: Lezen

De grachten van Delft

De Delftse grachten dienden ter verdediging en als levensaders van de stad.

Vond je dit interessant? Ontdek meer