Women looking at a painting at the Van Gogh Museum in Amsterdam
© Van Gogh Museum
Categorie:BIT article

Van Gogh Museum

Vincent van Gogh was een 19e-eeuwse Nederlandse post-impressionistische schilder. Zijn werk was van grote invloed op de 20e-eeuwse kunst. Tijdens zijn leven kreeg hij weinig waardering. Hij verkocht slechts één werk. Tegenwoordig trekt het Van Gogh Museum rond de 2 miljoen bezoekers per jaar.

  • Bezoek het Van Gogh Museum en ontdek 200 doeken, 500 tekeningen en 750 geschreven documenten.
  • Bekijk de meesterwerken als De Zonnebloemen, De Aardappeleters.
  • Vind in de museumwinkel mooie producten geïnspireerd op Van Goghs Amandelbloesem en andere beroemde kunstwerken.

Leven en werken van Vincent van Gogh

Nergens ter wereld vind je zoveel schilderijen van Vincent van Gogh onder één dak. De collectie bestaat uit meer dan 200 doeken, 500 tekeningen en 700 geschreven documenten. Deze geven samen een geweldig inzicht in zijn leven en zijn werk. Het museum biedt een reis door het leven van Van Gogh, van zijn vroegere werk tot zijn meest bekende werken zoals zijn zelfportretten, De Zonnebloemen, Aardappeleters, De Slaapkamer. Naast het werk van Vincent van Gogh kunnen bezoekers ook werken zien van andere kunstenaars die van invloed waren op Van Gogh.

Self-portrait Vincent van Gogh

Stap in Van Goghs wereld

Het museum biedt niet alleen een overzicht van het leven en werk van Vincent Van Gogh, maar geeft ook inzicht in zijn ideeën en ambities achter zijn kunst. In de
permanente collectie krijg je een dieper begrip van de manier waarop Van Gogh zijn kunst zag en hoe hij deze gebruikte om zijn persoonlijke ideeën en emoties
uit te drukken. Van Gogh ervoer namelijk het leven en de wereld op een intense manier en wilde met zijn kunst de grote thema's zoals angst, lijden, liefde en hoop verbeelden.

Ontdek de omgeving van het van Gogh museum

Na een bezoek aan het Van Gogh Museum wil je uiteraard nog meer zien van Amsterdam. Het naastgelegen Stedelijk Museum en het Rijksmuseum Amsterdam liggen beide ook aan het Museumplein. Maar ook een bezoek aan het Anne Frank Huis of de Hermitage is zeer de moeite waard. Als je op zoek bent naar een ontspannen wandeling in de buitenlucht, dan is het Vondelpark een goede keuze en ligt slechts een paar minuten van het Museumplein. Tot slot is er de Albert Cuypmarkt, een levendige en kleurrijke markt waar je alles kunt vinden. Dit is een uitstekende plek om lokale specialiteiten te proeven en souvenirs te kopen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

People looking at paintings in Mauritshuis Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vind je hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer