© Visit Veluwe

Waarom gaan?

Als hoofdstad van Gelderland, heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis die deels terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen. De stad is gelegen middenin een prachtige omgeving en is de groene poort naar de Veluwe. In Arnhem kun je uitstekend shoppen. In het Spijkerkwartier en de 7straatjes wandel je langs karakteristieke winkels met een uniek aanbod.

Dingen om te doen

Eten en drinken

Arnhem ligt midden in het natuurgebied de Veluwe en dit ziet u terug op de menukaart. U eet hier gerechten met wild zwijn, ree, paddenstoelen en andere specialiteiten uit de streek. Dineer op bijzondere locaties zoals het idyllische landgoed Groot Wansborn of in een voormalige watertoren.

Eten & drinken

5x restaurants in Arnhem

Dineer in de lekkerste restaurants van Arnhem.

Eten & drinken

Proef de streekproducten van Gelderland

Alles over de Gelderse streekproducten.

© Visit Veluwe
Eten & drinken

3x Michelin-restaurants op de Veluwe

Dineer in de lekkerste restaurants op de mooie Veluwe.

Overnachten

Landgoed Avegoor

Landgoed Avegoor

Familiehotel waar zelfs de hond welkom is

Drijfpaleis

Bijzondere accommodatie in Arnhem. U slaapt op een boot in thematisch ingerichte kamers.

Hotel Papendal

Prachtige locatie, vriendelijk personeel en vlak bij de levendige stad Arnhem.

Winkelen in Arnhem

Bij het Modekwartier koopt u fashion rechtstreeks bij de designers.

Lees meer

Informatie over Arnhem

Een bezoek aan Arnhem kunt u goed combineren met een bezoek aan één van de vele topattracties. Mogen wij u uitnodigen op een avontuurlijke expeditie? In Burgers' Zoo gaat u namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Als rode draad in alle collecties in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem staan 'vormen van realisme' centraal. Het Nederlands Openluchtmuseum koestert tradities en houdt ze levend. Een bezoek is een kennismaking met Nederland van toen en van nog niet zo lang geleden.

Watch this video: Arnhem City

Waar is wat?

Vervoer in Arnhem

Met het openbaar vervoer
Arnhem heeft vier treinstations en een centraal busstation. Een bijzonder vervoermiddel is de trolleybus. U kunt natuurlijk ook een fiets huren om stad en natuur te verkennen.

Met de auto
Met de auto wordt u via de centrumring langs diverse parkeergarages geleid. Parkeer gratis op de P+R Gelredome en reis verder met het OV.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.