Gouda city centre
Gouda city centre
Foto: © Lima fotografie

Gouda

Waarom gaan?

Say cheese! Welkom in Gouda, dé Kaasstad van Nederland. Maar Gouda is veel meer dan alleen maar kaas. In deze prachtige historische stad vol hippe sfeervolle plekken en gepassioneerde mensen is van alles te ontdekken. Van de Markt met het iconische stadhuis tot de prachtige gebrandschilderde ramen van de Sint Janskerk en van streetfood tot shoppen in de eerste Fairtrade straat van Nederland, in Gouda komen oud en nieuw samen. Kortom, de perfecte stad voor een citytrip!

Zien & doen

Ontdek wat er allemaal te doen is in Gouda. Van bijzondere evenementen zoals Gouda bij Kaarslicht tot loungen op een stadsstrand. Wij hebben de plekken die je sowieso niet mag missen én de plekken waar je misschien nog niet aan had gedacht voor je op een rijtje gezet.

Gouda is veel meer dan kaas en stroopwafels. Dit zijn de tofste onverwachte hotspots van Gouda.

Historische hoogtepunten zoals de Waag, het Stadhuis en de Sint-Jans kerk, verborgen schatten in Museum Gouda en lekkers bij de Siroopwafelfabriek. Deze plekken mag je niet missen als je een bezoek aan Gouda brengt.

Kom meer te weten over typisch Hollands eten door te genieten van de overheerlijke geschiedenis en attracties van Cheese Valley.

Eten & drinken

In een culinaire stad als Gouda kan je uiteraard heerlijk eten. Ontdek de beste plekken voor een romantisch diner, gezellige lunch of gewoon een goede kop koffie.

We hebben de leukste plekken in Gouda om te lunchen voor je uitgezocht.

Ontdek de lekkerste restaurants van Gouda.

Overnachten

Blijf je overnachten in Gouda? Dit zijn onze favoriete plekken in en rondom Gouda om te slapen.

In een watertoren, tiny house of boetiekhotel. Dit zijn de leukste plekken om in Gouda en omtrek te overnachten.

Gouda Cheese Experience

Betreed het goudgele universum van de Gouda Cheese Experience, word zelf Kaasmeester en proef de enige echte Goudse Kaas!

Koop je ticket online.

Bekijk deze video: Gouda

Veelgestelde vragen