Foto: © Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Nijmegen

Waarom gaan?

In vestingstad Nijmegen, de oudste stad van Nederland, waant u zich in de tijd van de Romeinen. Hier vindt u schitterende historische gebouwen, eeuwenoude pleinen en de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat.

Zien & doen

Eten & drinken

Deze historische stad ligt midden in het groen. Nijmegen laat u dan ook graag proeven wat de regio te bieden heeft, zoals vers fruit, wild en paddenstoelen. Op en rond de Grote Markt bruist het van de gezelligheid en vindt u vele restaurants, cafés en andere eetgelegenheden. Ook aan de straten Kelfkensbos en De Waalkade zitten veel restaurants.

Dineer in de lekkerste restaurants van Nijmegen.

Ontdek de allerbeste restaurants in Gelderland.

Alles over de Gelderse streekproducten.

Overnachten

Laat u inspireren: overnacht in een luxueus wellness-centrum, een historisch schip of een omgebouwde pipowagen.

Winkelen in Nijmegen

De leukste en oudste winkelstraatjes van Nederland vindt u in Nijmegen.

Lees meer

Informatie over Nijmegen

Het sfeervolle Nijmegen is een bezoek zeker waard! Niet alleen ziet u hier nog volop resten van de periode dat de Romeinen hier hun administratief en economisch centrum hadden, maar ook zijn er volop gezellige pleinen, parken, winkelstraten én talloze sfeervolle café’s en restaurants. Kom helemaal tot rust tijdens een bezoek aan Sanadome en proef de heerlijke Groesbeekse wijnen. Even de stad uit? Vanaf de Waalkade ben je binnen 2 minuten in de Ooijpolder, een heerlijke omgeving om te fietsen en wandelen.

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Nijmegen

Met het openbaar vervoer

Het treinstation ligt op loopafstand van het centrum. Met de trein en bus komt u ook in de regio overal met het OV.

Met de auto

Nijmegen is goed bereikbaar en u kunt er prima (betaald) parkeren. Parkeer goedkoper op de P+R Waalsprinter en neem de gratis bus naar het centrum.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen