© Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen

Waarom gaan?

In vestingstad Nijmegen, de oudste stad van Nederland, waant u zich in de tijd van de Romeinen. Hier vindt u schitterende historische gebouwen, eeuwenoude pleinen en de oudste winkelstraat van Nederland; de Lange Hezelstraat.

Dingen om te doen

Eten en drinken

Deze historische stad ligt midden in het groen. Nijmegen laat u dan ook graag proeven wat de regio te bieden heeft, zoals vers fruit, wild en paddenstoelen. Op en rond de Grote Markt bruist het van de gezelligheid en vindt u vele restaurants, cafés en andere eetgelegenheden.

Eten & drinken

5x restaurants in Nijmegen

Dineer in de lekkerste restaurants van Nijmegen.

© Toa Heftiba via Unsplash
Eten & drinken

8x Michelin restaurants in Gelderland

Ontdek de allerbeste restaurants in Gelderland.

Eten & drinken

Proef de streekproducten van Gelderland

Alles over de Gelderse streekproducten.

Overnachten

Aanbevolen hotels in Nijmegen

Fantastische locatie, voortreffelijke service, vriendelijk personeel of een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Winkelen in Nijmegen

De leukste en oudste winkelstraatjes van Nederland vindt u in Nijmegen.

Lees meer

Informatie over Nijmegen

Het sfeervolle Nijmegen is een bezoek zeker waard! Niet alleen ziet u hier nog volop resten van de periode dat de Romeinen hier hun administratief en economisch centrum hadden, maar ook zijn er volop gezellige pleinen, parken, winkelstraten én talloze sfeervolle café’s en restaurants. Kom helemaal tot rust tijdens een bezoek aan Sanadome en proef de heerlijke Groesbeekse wijnen. Even de stad uit? Vanaf de Waalkade ben je binnen 2 minuten in de Ooijpolder, een heerlijke omgeving om te fietsen en wandelen.

Waar is wat?

Vervoer in Nijmegen

Met het openbaar vervoer
Het treinstation ligt op loopafstand van het centrum. Met de trein en bus komt u ook in de regio overal met het OV.

Met de auto
Nijmegen is goed bereikbaar en u kunt er prima (betaald) parkeren. Parkeer goedkoper op de P+R Waalsprinter en neem de gratis bus naar het centrum.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.