Sea at Terneuzen Zeeland
© Eric Krull via Unsplash
Categorie:Zeeland

Terneuzen

Terneuzen, een fraai stadje in Zeeland, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Vandaag de dag is het een prettig stadje waar je kunt genieten van een gezellig oud centrum, watersport en vele oude monumenten.

  • Ontdek Terneuzen en bekijk het Arsenaal, het Oude Stadhuis en de Scheldeboulevard.
  • Geniet van de Zeeuwse lekkernijen als mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft.
  • Fiets door het ‘Verdronken Land van Saeftinghe’; het grootste aaneengesloten ‘natte land’ van West-Europa.

Wat kun je doen in Terneuzen?

Terneuzen heeft volop bezienswaardigheden en volop recreatiemogelijkheden. Een van de dingen die je zeker niet wil missen is Oud Terneuzen; een verzameling oude straatjes en huisjes in de binnenstad van Terneuzen, gevestigd op de oude 16e-eeuwse vestingwerken. Maar ook het oude Stadhuis van Terneuzen, gelegen aan de Noordstraat, is een uniek pand met een eeuwenoude historie. Of ‘Het Arsenaal’, een voormalig militair gebouw uit 1833 dat deel uitmaakte van de nieuwe vesting Terneuzen. Vandaag de dag vind je er allerlei gezellige horecazaken en dienen de waterkelders als wijnkelders.

Ten slotte, een bezoek aan de Scheldeboulevard, met uitzicht op de Westerschelde is de moeite waard. Zeker in de zomer, want dan worden er vele beelden langs deze boulevard opgesteld. Ook de zeesluizen, met bezoekerscentrum Portaal van Vlaanderen zijn het bezoeken zeker waard!

Waar kun je lekker eten in Terneuzen?

In Terneuzen vind je talloze leuke en lekkere restaurants in elke prijsklasse. Een aanrader is bijvoorbeeld restaurant Bistro Bonne Foi (adres: Tuinpad 22-24‬, Terneuzen) waar je in een gezellige, Franse sfeer de lekkerste gerechten eet. Zoals je in Zeeland mag verwachten is vooral de vis bijzonder lekker. Maar ook bij De Tollebol (adres: ‪Korte Kerkstraat 10A‬, Terneuzen) eet je heerlijk, hoewel het hier is aan te bevelen om direct te kiezen voor de ribbetjes. Ten slotte, voor heerlijke mosselen kun je goed terecht bij Auberge des Moules (adres: ‪Visserslaan 3‬, Terneuzen)

Vond je dit interessant? Ontdek meer