© AlkmaarPrachtstad
Categorie:Alkmaar

Shoppen in Alkmaar

Alkmaar is een stad met een schitterend oud centrum vol historische gebouwen. Maar ook als het om shoppen gaat is Alkmaar rijk bedeeld. Zo zijn er volop kleine winkelstraatjes met bijzondere boetieks voor elke smaak en elk budget.

  • Bezoek de Oude Stad met monumentale winkelpanden, speciaalzaken en boetiekjes.
  • Alkmaar heeft voor iedereen een leuke winkel, van trendy kleding tot cadeaus en bijzondere souvenirs.
  • Beleef een heerlijke winkeldag en sluit af op een terrasje in de sfeervolle binnenstad van Alkmaar.

Bekijk deze video: Shopping Alkmaar

De Langestraat en de Laat

In de Alkmaarse binnenstad zijn de grote winkelstraten de Langestraat en de Laat. Een mooi startpunt van een dagje winkelen met de bekende winkelketens afgewisseld met unieke conceptstores. Achter een moderne glazen gevel betreedt u bijvoorbeeld de eigenzinnige kledingwinkel Queens and Men. Gaat u voor natuurlijke materialen, mooie basiskleuren en kleding met bijzondere prints, dan slaagt u hier vast. Ontdek in de smalle zijstraatjes bijzondere boetieks zoals 786Fridge, voor dames- en herenmode en schoenen. 786Fridge op de Hoogstraat heeft Franse allure en een breed scala aan modelabels.Sjiek shoppen aan de Ritsevoort

Aan de Ritsevoort vindt u exclusieve winkels van mode tot kunst, zoals Twentyonewood, Köster Fashion en RIVS. RIVS is een schatkamer vol ideeën. U kunt er terecht voor zowel zakelijke kleding als casual, feestelijk en basics van toonaangevende merken. Loopt u op de Ritsevoort, neem dan vooral een kijkje in de charmante binnentuin van het Hofje van Splinter. Dit verborgen pareltje dateert uit de 17e eeuw en is nog altijd bewoond.

Struinen door de Oude Stad

Het gebied van de Oude Stad was in de 19e eeuw het winkel- en ambachtencentrum. Karakteristieke straatjes met monumentale panden en oude gevelstenen bepalen het straatbeeld. Qua winkelaanbod valt hier genoeg te beleven, zowel trendy en high-end als vintage of tweedehands. Een stoere en sfeervolle lifestyle winkel in de Oude stad is Twin Arts Lifestyle. De winkel is gevestigd in een monumentaal pand en staat boordevol spulletjes. Hier vindt u alles om uw woning een persoonlijke touch te geven. Eyecatchers, kussens, geurende zeepjes, prachtige lampen en spiegels, maar ook kleding en tassen.

Shoppen voor foodies, speciaalzaakjes, van sieraden tot kinderkleding

Heeft u een voorliefde voor kookwinkels of andere speciaalzaken? Ga naar Mulders kookwinkel of Samen in de Keuken voor culinaire cadeaus. Neem een lekker stuk Hollandse kaas mee uit Kaan’s kaaswinkel. Bezoek de Bierwinkel, de klompenwinkel Boom of de Pepernotenfabriek. Snuffel door de cd’s en lp’s bij Good Times. Voor zoete cadeautjes gaat u naar Inde Soete Suyckerbol en bijzonder speelgoed vindt u in De Houten Trein. Deze winkel is al meerdere malen uitgeroepen tot de leukste winkel van Alkmaar. Een persoonlijk cadeautje uitzoeken? Maak zelf een sieraad in The Urbanista shop, het adres voor armbanden, kettinkjes en leuke cadeaus. Onweerstaanbare kinderkleding shopt u bij het hippe en trendy Lou & Blue.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer