© Koen Smilde
Categorie:Amsterdam

De 9 straatjes shoppingroute Amsterdam

U heeft zin om te gaan shoppen, maar u bent een beetje wars van de grote winkelketens. U heeft geen zin in de megastores in de bekende winkelstraten en gaat op zoek naar kleine, originele en exclusieve winkels. In de 9 straatjes, in een schitterend deel van het Amsterdamse centrum, middenin de grachtengordel, vindt u precies die winkeltjes. Vrijwel iedere tram of bus in het centrum van Amsterdam komt er in de buurt!

  • Vol schilderachtige monumenten, authentieke winkels en bijzondere horeca.
  • Middenin de grachtengordel, tussen Singel en Prinsengracht, 3 x 3 = 9 straatjes.
  • Iedere zondag zijn de meeste winkels open.

De route

Vanaf het schitterende winkelcentrum Magna Plaza op de Nieuwezijds Voorburgwal steekt u moeiteloos door via de Raadhuisstraat naar de Hartenstraat; de eerste van de 9 straatjes. Steek de Keizersgracht over en u loopt de Reestraat in, die eindigt op de Prinsengracht.

Hier gaat u linksaf de Berenstraat in, die doorloopt in de Wolvenstraat, waarna u bij de Herengracht weer rechtsaf gaat richting Huidenstraat en Runstraat. De 9 Straatjes zigzaggen heen en weer in de buurt tussen de Rozengracht, Leidsestraat, Prinsengracht en het Singel.

Even bijtanken

Naast galeries, giftshops en winkels vol mode, design en interieur vindt u in de 9 Straatjes volop terrasjes, goede restaurants en gezellige cafés. Kortom, de 9 Straatjes bieden alles voor een heerlijk dagje shoppen.

Bekijk deze video: Verliefd

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer