© Hardwaredani via Unsplash
Categorie:Eindhoven

Evoluon Eindhoven

Gebouwd in opdracht van Philips, lijkt het Evoluon het meest op een UFO in Eindhoven. Tegenwoordig is het Evoluon een plek voor evenementen en congressen.

  • Het Evoluon is gebouwd in 1966 in opdracht van Frits Philips.
  • De bijzondere vorm, het lijkt wel een UFO, is een icoon in de stad Eindhoven.
  • Bekroonde evenementenlocatie!
Adres:
Noord Brabantlaan 1A
5652LA Eindhoven
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Geschiedenis van het Evoluon

Oorspronkelijk was het Evoluon een museum over wetenschap, maar tegenwoordig is het bijzonder ontworpen gebouw een glanzend en modern conferentie- en evenementencentrum. Deze beroemde toplocatie kreeg de felbegeerde hoogst mogelijke waardering van de Benelux: '5 hamers'. Het is een evenementencentrum waar wel 1.500 bezoekers terecht kunnen. In 1966 liet Frits Philips het Evoluon bouwen om de 75ste verjaardag van het bedrijf Philips te vieren, en stelde het toen open voor het publiek. Het Evoluon was buitengewoon populair, en in 1970 trok het al meer dan 500.000 bezoekers met zijn educatieve en interactieve tentoonstellingen over wetenschap en technologie.

De ufo is geland

Het bijzondere ontwerp van het Evoluon doet denken aan een ufo die midden in Eindhoven is geland. Het gebouw is gebaseerd op een idee van Frits Philips. Door het aparte ontwerp moesten er veel berekeningen gemaakt worden om ervoor te zorgen dat de 77 meter hoge betonnen koepel goed ondersteund werd. De concentrische ringen vormen ronde balkons aan de binnenkant van de koepel die nu worden gebruikt voor evenementen. In de laatste helft van de jaren 80 werd het gebouw gerenoveerd en uitgebreid om voor recepties en congressen van Philips gebruikt te kunnen worden. Later, in de jaren 90, werden de Philips-hal (het auditorium), vergaderzalen en VIP-ruimtes toegevoegd. Het Evoluon is nu beschikbaar voor congressen, vergaderingen en evenementen.

Brainport Eindhoven

Het Evoluon staat in de Brainport regio, die bekend staat als een broedplaats voor technologie en innovatie. Er is een aantal vooraanstaande technologiebedrijven en onderzoeksinstituten in de regio Eindhoven gevestigd. Eindhoven is met de trein slechts een uur en 20 minuten van Amsterdam vandaan, en er gaan vluchten vanuit verschillende Europese steden naar Eindhoven Airport.

Vond je dit interessant? Ontdek meer