© Philips Museum
Categorie:Eindhoven

Philips Museum

Al ruim honderd jaar doet Philips, Nederlands trots op het gebied van elektronica, vele ontdekkingen op technisch gebied. In het Philips Museum leert u alles over deze historie, de uitvindingen en het belang van Philips voor de stad Eindhoven.

  • Bezoek het Philips Museum en ontdek de revolutionaire uitvindingen van Philips.
  • Leer meer over de historische rol van het bedrijf Philips in Eindhoven.
  • Niet te missen als u een bezoek brengt aan Eindhoven.

Adres:
Emmasingel 31
5611AZ Eindhoven
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Philips, Nederlands trots op het gebied van electronica, werd opgericht in 1891 door Gerard Philips in Eindhoven. In eerste instantie werden ze groot met de productie van gloeilampen, maar later zijn er nog vele hoogstaande technologische ontwikkelingen voortgekomen uit dit unieke, oer-Hollandse bedrijf.

Van gloeilamp tot röntgen

Het museum vertelt het verhaal vanaf het eerste begin tot de nieuwste technologische innovatie. Ofwel, van de eerste gloeilampen met kooldraad tot de nieuwste lichtsystemen; Philips loopt al ruim honderd jaar voorop in de evolutie van verlichting. In de tentoonstelling kunt u al deze stappen bekijken.

Philips en welzijn

Maar er is meer... Vandaag de dag legt Philips zich naast verlichting ook toe op gezondheidszorg en lifestyle én ontwikkelen ze producten die het welzijn van mensen vergroten. Dat begon al tijdens de eerste wereldoorlog toen Philips röntgenapparatuur ging ontwikkelen, waarna ze zich bleven inzetten voor de medische beeldvorming. Die historie, de betekenis van Philips voor de stad Eindhoven, en nog veel meer over Philips, kunt u beleven in het nieuwe museum. Dus bent u in de buurt; zeker even kijken!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer