© Marketa1982 via Shutterstock
Categorie:Utrecht

Pandhof van de Dom

Het pandhof van de Dom is de tuin van de Domkerk in Utrecht. Deze verborgen tuin ligt tussen de Domkerk en het aan het Domplein. Het pandhof is een idyllische siertuin en kloostertuin, waar sierplanten en kruiden bloeien. Zonder twijfel is het een van de mooiste binnentuinen van Nederland.

  • Ondek de verborgen tuin achter de Domkerk.
  • Een van de mooiste binnentuinen van Nederland.
  • Geniet van een oase van rust midden in de stad.

De tuin van Utrecht

Naast het academiegebouw en via de straat achter de Domkerk kunt u het pandhof van de Dom bezoeken. Het moment dat u de neogotische poort passeert, loopt u binnen in een oase van rust. De oude kloostertuin is opgedeeld in kleine tuintjes met kruiden en planten, die van elkaar worden gescheiden door lage heggetjes. In het midden van de tuin staat een fontein met het bronzen beeld van de 14e-eeuwse domkanunnik Hugo Wstinc. Aan drie zijden van de tuin loopt een gotische kruisgang, waar jong en oud graag even plaatsneemt om van de rust en de akoestiek te genieten.

Theehuis en zomerconcerten

Naast het pandhof ligt het theehuis van de Domkerk. Hier kunt u genieten van koffie en taart met uitzicht op de prachtige tuin. De kloostertuin is een geweldige plek om te luisteren naar de muziek van het carillon in de Domtoren. De tuin is gratis te bezoeken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer