People sitting outside on the terrace Utrecht
© Ernst Wagensveld via NBTC Mediabank
Categorie:Utrecht

8x restaurants in Utrecht

In het gezellige centrum van Utrecht kunnen ‘foodies’ hun hart ophalen. U vindt er volop heerlijke  eethuisjes, lunchrooms, bakkers, speciaalzaken, chocolatiers en vooral ook vele kwalitatieve restaurants. Voor elk moment van de dag, elke leeftijd en elk budget zijn er leuke locaties te vinden.

  • Ontdek het sfeervolle centrum van Centrum met de lekkerste restaurants.
  • In Utrecht vindt u zelfs 3 restaurants met een Michelin-ster.
  • Bekijk onze lijst met 10 beste restaurants in en om Utrecht.

Wij hebben de top 10 lekkerste restaurants voor u op een rijtje gezet:

1. Le Connaisseur

In het centrum van Utrecht vindt u Le Connaisseur, gevestigd in een historisch pand met schitterende gewelven. Heerlijke gerechten, zomers een mooi terras… puur genieten!

Adres: Oudegracht 59, Utrecht

2. Wilhelminapark 

In het fraaie Wilhelminapark bevindt zich een schitterend pand, geïnspireerd op de Amsterdamse School en een Engels landhuis, waar u heerlijk exclusief kunt lunchen en dineren.

Adres: Wilhelminapark 65, Utrecht

3. Restaurant Goesting

Gevestigd in een oude veeartsenijschool bevindt zich nu restaurant Goesting. In het prachtige moderne interieur kunt u genieten van topklasse eten en dito wijnen.

Adres: Veeartsenijpad 150, Utrecht

4. Oudaen

Klassiek restaurant in een schitterend 13e eeuws kasteel. Waar nu de bar en het restaurant zijn, stonden eeuwen geleden de ridders met hun jonkvrouwen. Niet goedkoop, wel bijzonder.

Adres: Oude gracht 99, Utrecht

5. Slangevegt

Aan de Vecht, in een prachtig rijksmonument uit 1700 dat is ingericht met moderne en klassieke elementen, eet u de heerlijkste, pure gerechten. Ook de wijnkaart is hier bijzonder!

Adres: Straatweg 40, Breukelen

6. ’t Amsterdammertje ★☆☆

In een prachtig monumentaal pand kookt chefkok André Gerrits vernieuwende gerechten uit de internationale keuken. Niet voor niets heeft hij hiervoor een Michelin-ster ontvangen. Bijzonder smaakvol!

Adres:  Rijksstraatweg 119, Loenen aan de Vecht

7. Tante Koosje ★☆☆

De nostalgische sfeer en uitstekende keuken zijn wereldberoemd in heel Nederland en hebben terecht een Michelin-ster gekregen. Perfect eten, perfecte wijnen; en zeker ’s zomers waant u zich in Zuid-Frankrijk op het sfeervolle en bebloemde terras aan de voet van de kerk.

Adres: Kerkstraat 1, Loenen aan de Vecht

8. De Nederlanden ★☆☆

Onder leiding van Patron Cuisinier Wilco Berends en souschef Otto Genz worden hier de lekkerste gerechten met een typisch Noord-Hollandse inslag geserveerd. Een bijzonder restaurant dat zeer terecht een Michelin-ster mag dragen.

Adres: Duinkerken 3, Vreeland

Vond je dit interessant? Ontdek meer