© TasfotoNL via iStock
Categorie:Utrecht

Stadskasteel Oudaen

Midden in hartje Utrecht staat Stadskasteel Oudaen. In 1280 liet een gefortuneerde familie het kasteel bouwen. Een stenen huis was voor die tijd heel bijzonder en het duurde ruim een eeuw voordat de Dom Toren werd gebouwd en het hoogste bouwwerk van Utrecht werd. Door de geschiedenis van Utrecht heen heeft het kasteel altijd een belangrijke rol gespeeld. Tegenwoordig zit er een horecagelegenheid en kunt u rondleidingen combineren met een drankje of diner.

  • Bezoek dit oude stadskasteel.
  • Oudean is een horecagelegenheid én bierbrouwerij.
  • Volg een rondleiding door de brouwerij.
Adres:
Oudegracht 99
3511AE Utrecht
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De functie van Stadskasteel Oudaen

Stadskasteel Oudaen behoort tot de zogenaamde weerbaarheidhuizen, waarvan er in deze periode verschillende aan de Oudegracht worden gebouwd. Het kasteel Oudaen dankt zijn naam aan een latere eigenaar, Dirck van Houdaen. In 1758 wordt het kasteel overgenomen door de Hervormde Gemeente, die er een bejaardentehuis voor arme mensen van maken. Twee eeuwen later is het gebouw enkele jaren het onderkomen van studentenvereniging Veritas, alvorens het kasteel zijn huidige functie als horecagelegenheid krijgt.

Bierbrouwerij Oudaen

Kasteel Oudaen is tegenwoordig een van de bekendste horecagelegenheden van Utrecht. U kunt hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat genieten van een hapje en drankje. Tevens is Oudaen ingericht om grote groepen te ontvangen en wordt het graag gebruikt voor vergaderingen en huwelijken. Oudaen heeft ook een brouwerij, waar diverse bieren worden gebrouwen. Vraag naar een rondleiding om de brouwerij te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis van dit Utrechtse kasteel.

Vond je dit interessant? Ontdek meer