© Marc Venema via Shutterstock

In het noorden van de provincie Drenthe ligt de hoofdstad Assen. Het lijkt alsof de tijd stilstaat in deze stad die omringd wordt door gebieden vol fraaie natuur. U kunt de stad gemakkelijk in één middag verkennen. De beste plek om van een hapje en een drankje te genieten is in de binnenhaven van de stad.

  • Ontdek het sfeervolle Assen en geniet van de mooie binnenhaven.
  • Bezoek het Drents Museum en geniet van de fraaie natuurgebieden in de omgeving.
  • Lees hier meer over bereikbaarheid en of parkeergelegenheid.

Hoogtepunten van Assen 

Als u meer wilt weten over de geschiedenis van de provincie Drenthe, moet u zeker een bezoek brengen aan het Drents Museum. De grootste trekpleister van het museum is de reconstructie van het gezicht van een 2000 jaar oud veenlijk.

Bezoek Assen 

Assen is een geweldig uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige Drentse natuurgebieden. Ook zijn de nabijgelegen provincies Groningen en Friesland gemakkelijk te bereiken vanuit Assen. Als u van een ontspannende vakantie wilt genieten moet u in Assen zijn.

Bereikbaarheid en parkeren in Assen

Assen ligt op ruim anderhalf uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Ook met het openbaar vervoer (trein en bus) is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Assen heeft zeven parkeergarages. In alle garages geldt overdag het tarief van 2 euro per uur. Voor een hele dag parkeren bent u nu nog maar 6 euro kwijt in plaats van 12 euro.

Meer in de omgeving

In de omgeving van Assen valt veel te beleven. Zo is er niet alleen veel schitterende natuur rond Assen, maar ook steden als Groningen, de gezellige studentenstad, en Heerenveen zijn zeer de moeite waard. Ook een bezoek aan WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een leuke ervaring voor het hele gezin.

Tip van de redactie:

Huur een fiets en ontdek de mooie omgeving. Fietsroute ‘Rondje Drentsche Aa’ is een route van 32 kilometer door ruige natuur en langs eeuwenoude beschaving.

Vond je dit interessant? Ontdek meer