Grootschermer, North Holland
© Iveau Kakker via Shutterstock

Waarom gaan?

Ontdek de veelzijdige provincie Noord-Holland en geniet van een heerlijke vakantie waar u alle typische Nederlandse iconen terugvindt! Bezoek de kaasmarkt in Alkmaar en Edam, het vissersdorpje Volendam en molens op de Zaanse Schans.  Ook vindt u er de mooie stranden en duinen bij Zandvoort, Bergen aan Zee en Petten. Populaire plaatsen in Noord-Holland zijn:

Zien & doen

Eten & drinken

Waar kunt u lekker eten in Noord-Holland? We zetten 10 restaurants met Michelin-sterren in Amsterdam op een rij. Maar ook in Haarlem en Alkmaar helpen we u met suggesties voor restaurants en cafés. Wist u dat het eiland Texel in deze provincie ligt? Een typisch streekproduct is Texels lamsvlees.

Overnachten

Onze shopping tips

Categorie: Lezen

Shoppen in Alkmaar

Ga een dagje shoppen in Alkmaar en bewonder de sfeervolle oude binnenstad.

Authentieke dorpjes in Noord-Holland

Categorie: Lezen

Marken

Oude tradities leven voort in Marken. Maak een wandeling door de haven en bewonder de authentieke houten huizen.

Volendam view from water
Categorie: Ontdekken

Volendam

Bezoek vissersdorp Volendam en ontdek de haven met de Dijk, de Volendamse klederdracht, de musea en overnacht in Marinapark Volendam.

Categorie: Lezen

Monnickendam

Een klein plaatsje met een grote geschiedenis.

Edam houses canal with boats
Categorie: Lezen

Edam

Voor de meeste mensen betekent Edam maar één ding: kaas.

Informatie over Noord-Holland

Gaat u naar Nederland, dan kunt u niet om Noord-Holland heen. U vindt hier alles wat typisch Nederland is: bollenvelden, kaasmarkten, de hoofdstad Amsterdam. Maar ook kunt u hier heerlijk genieten aan de kust in een van de vele leuke badplaatsen.

Authentieke dorpjes

Noord-Holland heeft veel kleine plaatsjes waar u kunt genieten van het authentieke Nederland. Bezoek bijvoorbeeld de vissersdorpjes Volendam en Marken of de kaasmarkt van Edam of Alkmaar. Wilt u weten hoe de Hollanders in de 17e en 18e eeuw leefden? Ga dan naar de Zaanse Schans. In dit openluchtmuseum ziet u oude molens, houten huisjes, een scheepswerf en een zuivelboerderij.

Kustplaatsen van Noord-Holland

De uitgestrekte kust maakt Noord-Holland een geliefde provincie. Aan de zee vindt u diverse badplaatsen. Wist u dat de kop van Noord-Holland gemiddeld zelfs de meeste zonne-uren heeft van Nederland? Langs het water vindt u diverse badplaatsen als Zandvoort, Bloemendaal, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, wist je dat ook Texel in Noord-Holland ligt?

Bereikbaarheid van Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is goed te bereizen met het openbaar vervoer. De meeste steden hebben een treinstation en treinen rijden vaak meerdere malen per uur. Vanuit Amsterdam bent u al binnen een half uur met de trein in Haarlem of in Zandvoort en met de bus in Volendam. 

Waar is wat?

Veelgestelde vragen