© Provincie Zeeland

Waarom gaan?

Zeeland, land van zout en zoet!

Ontdek de bijzondere provincie Zeeland. U geniet hier van de mooiste stranden met helder water, culinaire hoogstandjes uit de zee zoals mosselen en kreeft. Boek uw eigen vakantiehuisje en ontdek de rijke natuur en geschiedenis. Wilt u alles weten over Zeeland? Ga dan naar een van de musea of ontdek alles over de Deltawerken in Deltapark Neeltje Jans. Populaire plaatsen in Zeeland zijn:

Zien & doen

Categorie: Lezen

muZEEum

Het Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen.

Leer meer over de cruciale rol die Zeeland speelde bij de bevrijding van Nederland.

Categorie: Lezen

Wadlopen in Zeeland

Ontdek dan ‘Het Verdronken Land van Saeftinghe’.

Eten & drinken

Als één provincie in Nederland bekend staat om zijn gerechten uit de Noordzee is het Zeeland wel. Mosselen, oesters en de dagverse vis komt hier puur op uw bord. Geniet van de zilte smaken en lokale producten of laat u eens verrassen met een keuze van de chef. Zeeland heeft het hoogst aantal Michelin-sterren restaurants.

Overnachten

Boek een onvergetelijke vakantie in Zeeland, bijvoorbeeld in een piramide in de duinen of in een knusse slaapton.

Categorie: Naar de site

Duinhotel Tien Torens

Duinhotel Tien Torens is uitgeroepen tot mooiste gebouw van Zeeland en ligt op 150m afstand van het strand in de prachtige badplaats Zoutelande.

Categorie: Naar de site

Stayokay Kasteel Domburg

Voor wie altijd al eens in een echt Middeleeuws kasteel heeft willen overnachten is Stayokay Kasteel Domburg de ideale plek! Deze accommodatie ligt op loopafstand van het strand, met verschillende activiteiten in de buurt voor jong en oud.

Populaire plaatsen in Zeeland

Ontdek de beste plaatsen van Zeeland zoals Domburg, Yerseke, Goes, Renesse en Oostkapelle. Boek ook een van de vele leuke vakantiehuisjes of hotels in de plaats van uw keuze.

Lees meer

Meer informatie over Zeeland

In Zeeland geniet u van alles wat de zee te bieden heeft. Populaire plaatsen als Domburg, Yerseke en Renesse liggen vlak bij populaire stranden. U geniet van culinaire hoogstandjes direct uit de zee en u bezoekt hier een van Nederlands hoogtepunten in de voortdurende strijd met het water: de Deltawerken.

Meer doen in Zeeland

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Zeeland? Ga dan naar het Zeeuws Museum in Middelburg en het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Hier ontdekt u alles over bijvoorbeeld de Watersnoodramp of de cruciale rol die Zeeland speelde bij de bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. In MuZEEum Vlissingen leert u alles over het rijke maritieme verleden van de provincie. 

Overnachten in Zeeland

De beste manier om Zeeland te ontdekken is vanuit uw eigen vakantiehuisje of hotel. Kijk snel bij het aanbod om uw meest geschikte overnachting te boeken: direct aan het strand, midden in de natuur of met luxe faciliteiten zoals een wellnesscentrum en spa.

Bereikbaarheid van Zeeland

De provincie Zeeland is gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken. Vanuit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan er directe treinen naar plaatsen als Goes, Yerseke, Middelburg en Vlissingen. Vanaf Amsterdam reist u in ongeveer 2,5 uur naar Zeeland, vanaf Rotterdam in 1,5 uur.

Tussen de dorpjes rijden bussen. Ook zijn er een aantal veerboten om passagiers naar de verschillende eilanden te brengen.

Categorie: Ontdekken

Ontdek de Deltawerken

Lees alles over de Deltawerken in Zeeland. Deze constructie die gebouwd is na de Watersnoodramp van 1953, is een bezoek waard.

Categorie: Ontdekken

De stranden van Zeeland

Zeeland is een paradijs voor strandliefhebbers! Lees hier meer over de leukste watersportstranden, familiestranden en mooiste natuurstranden van Zeeland.

Bekijk de kaart en plan je bezoek

Veelgestelde vragen

Meer regio's

Zandvoort beach
Categorie: Bestemming

Nederlandse kust

Ontdek de Nederlandse kust met 250 km aan stranden, duinen, zeeweringen en de mooiste badplaatsen. Bekijk de regio’s aan de Noordzee en boek een fijne vakantie aan zee.

Grootschermer, North Holland
Categorie: Bestemming

Noord-Holland

Bezoek de provincie Noord-Holland met steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, badplaatsen als Zandvoort en authentieke dorpjes als Volendam en Edam.

Categorie: Bestemming

Zuid-Holland

Bezoek de provincie Zuid-Holland: molens, bollenvelden, mooie kustplaatsen als Noordwijk en Scheveningen en grote steden als Den Haag en Rotterdam.

Categorie: Bestemming

De Waddeneilanden

Het Waddengebied is een van de mooiste natuurgezichten van Nederland. De Waddenzee staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ontdek meer over de Wadden.