© John Lewis
Categorie:Evenementen

Amsterdamse Open Tuinen Dagen

17 juni 2022 - 19 juni 2022, Amsterdam

Museum Van Loon organiseert ieder jaar de Open Tuinen Dagen in het derde weekend van juni. In dit weekend wordt een verborgen deel van Amsterdam zichtbaar als ruim 25 grachtentuinen worden opengesteld voor het publiek. De mooiste tuinen van Amsterdam liggen het hele jaar verstopt achter de immense grachtenpanden, maar tijdens de Amsterdam Open Tuinen Dagen kunt u hier vrij rondlopen.

  • Ontdek de tuinen die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.
  • Een prachtige manier om Amsterdam echt te leren kennen.
  • Dé gelegenheid om veel ontwerpen van bekende tuinarchitecten op één dag te bekijken.

De tuinen van Amsterdam

Bij de aanleg van de grachtengordel werden niet alleen statige huizen en bloeiende tuinen ontworpen, maar ook spectaculaire tuinhuizen,schilderachtige priëlen en koetshuizen. Hier konden de bewoners naar hartenlust theedrinken, spelletjes spelen en genieten van het groen. Er zijn nog veel historische tuinhuizen te bewonderen, maar ook zijn er interessante voorbeelden van recente datum te zien.

Bezoek de Amsterdamse tuinen

Voor € 20,- (aan de deur, voorverkoop: € 18,-) heeft u al een passe-partout waarmee u drie dagen toegang heeft tot de tuinen. Op de website van de Open Tuinen Dagen staan de verkooppunten in Amsterdam. Hier ontvangt u ook een stadskaart waarop staat aangegeven waar de tuinen zich bevinden. Alle tuinen liggen op loopafstand van elkaar. Helaas zijn veel van de tuinen door stoepen en trappen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Honden worden vanzelfsprekend niet toegelaten.

Bekijk deze video: Amsterdamse Open Tuinen Dagen

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen