Family closes Eastern Scheldt storm surge barrier attraction Madurodam
© Madurodam
Categorie:Interesses

Gezinsvakanties in Nederland

Op vakantie met het hele gezin? Waarom niet in Nederland! Er is hier van alles te zien en te ervaren om van je volgende gezinsvakantie een groot succes te maken. Ga erop uit in één van de prachtige Nationale Parken of geniet van onze gezellige kust. Ontdek waarom Nederland het perfecte vakantieland is voor gezinnen en beleef een vakantie om niet te vergeten.

  • Geniet van de zon op prachtige zandstranden.
  • Tank bij in het bos of op de heide.
  • Ga wadlopen met het hele gezin.

Een perfect vakantieland

Kids playing at Waterloopbos Noordoostpolder

Nederland is niet al te groot, wat betekent dat je nooit heel ver hoeft te reizen. De verste bestemmingen liggen hooguit drie uur van elkaar af, maar over het algemeen ben je in minder dan een uur op de leukste bestemmingen. Nederland heeft een fantastisch infrastructuur waardoor het openbaar vervoer je naar zo’n beetje iedere denkbare bestemming kan brengen. Kinderen mogen vaak gratis of voor een verminderde prijs mee! Niet alleen de infrastructuur heeft zo’n hoge standaard: je bent in Nederland echt van alle gemakken voorzien. De supermarkt is nooit ver weg en ligt vol producten voor iedere levensstijl.

Nog een plus is dat je kinderen zich nooit hoeven te vervelen! Overal vindt je speeltuinen en andere voorzieningen voor de kleintjes: dit land is gebouwd voor gezinnen. Neem ook vooral je fiets mee, of huur er een: die prachtige fietspaden vragen erom verkend te worden. Waan je een wereld door de verschillende Nationale Parken of langs de prachtige en gezellige stranden. En je auto kun je eigenlijk beter thuis laten: niet alleen omdat fietsen veel leuker is, maar zo ontwijk je ook de drukke wegen en kostbare parkeerplaatsen.

De natuur

Children with binoculars in the wind on the deck of the Westerschelde Ferry

Nederland heeft bijzondere en afwisselende natuurgebieden om te ontdekken. Zo heb je verschillende Nationale Parken waar je ontzettend kan geniet van het landschap en de dieren. Het is een echte walhalla voor natuurgenieters. Je kan de Nationale parken op verschillende manieren verkennen zoals per fiets, te voet of te paard. Ben je meer van de strandvakanties? Veel Nederlanders staan er niet bij stil, maar de Nederlandse stranden behoren tot de mooiste van Europa. Prachtig licht, zacht zand om zandkastelen mee te bouwen. Nederland heeft wel 450 kilometer aan kustlijn, van Zeeland tot aan de Waddeneilanden. Genoeg plek om genieten van de eventuele rust of gezelligheid wat de verschillende stranden met zich mee brengen.Wil je wel graag de natuur in, maar is een natuurcamping je iets te stoer? Bij verschillende vakantieparken ben je heerlijk buiten, maar toch van alle gemakken voorzien. De parken bieden indoor- en outdoor activiteiten voor jong en oud, dus je hoeft je nooit te vervelen.

Reizen met je huisdier

Wandel langs gezellige stranden, verblijf in prachtige Nationale Parken en beleef de leukste vakantie met je trouwe viervoeter. Lees meer over met huisdieren op vakantie in Nederland

Zo geniet je het meest van je vakantie in Nederland

Child looking at Maki's in Dierenpark Amersfoort

Heb je al zin in je familievakantie? Mooi! Dan volgen hier een paar tips om het echt een leuke vakantie te maken:

Zoals je hebt kunnen lezen, is er in Nederland heel veel te doen. Het is fijn om tussen al die nieuwe ervaringen door, wat tijd te nemen om te relaxen. Geniet dus ook volop van van je van huisje, camping of zwembad.

Wanneer je met kinderen reist, is het een goed idee om een bezoek aan museum of galerie af te wisselen met uitjes die vooral voor hen leuk zijn. Wat dacht je van een dagje pretpark? Keuze genoeg!

Nederland beschikt over uitstekende wifi. Dat is prettig om informatie op te kunnen zoeken, maar dat zorgt er misschien ook voor dat tieners veel naar een scherm kijken in plaats van al dat moois van Nederland. Tieners zijn graag samen met leeftijdgenoten, dus kies een locatie waar ze vrienden kunnen maken.

Activiteiten

Wadden walking with kids boys covered in mud

Ben je opzoek naar leuke activiteiten voor het hele gezin, ga dan bijvoorbeeld wadlopen. De Nederlandse Wadden zijn een uniek natuurgebied, een magisch landschap dat soms zee, soms land is. Onder prachtig, veranderlijk licht en in de verstilde natuur wandel je onder begeleiding van een ervaren gids. Of bezoek een pretpark. Wist je dat Nederland het land met de hoogste pretparkdichtheid ter wereld is? De pretparken zitten vol met attracties voor jong en oud. Hier kan je zeker wel een dag of twee vertoeven.

Is jouw gezin graag actief in de buitenlucht? Ontdek watersporten in Nederland. Zo kan je zeilen en suppen in Friesland of surfen aan de kust. Wil je liever roeien? Dan zijn de Nederlandse meren een toplocatie. Huur een roeiboot en verken Nederland vanaf het water. En hou je niet zo van drukke activiteiten, ga dan cultuursnuiven in de verschillende musea van Nederland. Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van kunst en cultuur. Geniet van een indrukwekkende variëteit aan klassieke en hedendaagse kunst.

Het mag duidelijk zijn. Voor de ultieme gezinsvakantie ben je in Nederland op de juiste plek. En mocht je nog meer inspiratie zoeken voor jullie verblijf? Bekijk dan eens onze prachtige groene steden, leer alles over de fietscultuur van Nederland en laat ons je helpen je verblijf zo duurzaam mogelijk te maken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer