Floriade - Wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere - Holland.com
Floriade 2021
Floriade 2021
Foto: @VisitFlevoland
Evenementen

Floriade

14 apr. 2022 - 9 okt. 2022, Almere

De Floriade is de wereldtuinbouwtentoonstelling die sinds 1960 in Nederland wordt georganiseerd. Het evenement wordt om de tien jaar op een andere locatie in Nederland georganiseerd. De Floriade heeft door de jaren heen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer gestaan en was in 2012 in Venlo. De volgende Floriade is weer in 2022 in Almere.
Adres:
Stadhuisplein 1
1300AE Almere

Floratentoonstellingen

De Floriade is meer dan een boel flora bij elkaar. Het is een bijzonder park waar de Nederlandse tuinbouw de laatste trends en ontwikkelingen presenteert aan de rest van de wereld. Onderwerpen die op de Floriade worden behandeld zijn water, duurzaam, bloemen, tuinen, architectuur en culinair. U zult versteld staan van de dynamische, groene sector, die Nederland rijk is.

Genieten op de Floriade

Het is vooral genieten op de Floriade. U wandelt door sprookjesachtige tuinen en tropische kassen en langs prachtige vijvers en architectonische hoogstandjes. Tijdens de Floriade is er ook veel ruimte voor kunst, theater- en muziekvoorstellingen en culinaire workshops. Maakt u maar vast een aantekening in uw agenda want in het voorjaar van 2022 gaat de nieuwe editie van de Floriade van start.

Vond je dit interessant? Ontdek meer