Floriade, Almere
Floriade, Almere
Foto: © Merel Tuk
Categorie:Evenementen

Floriade Expo 2022 – Growing Green Cities

14 apr. 2022 - 9 okt. 2022, Almere

Zestig hectare grond, veertig inspirerende landen-presentaties, een spectaculair kascomplex en een heuse kabelbaan over het park. Het is niet zonder reden dat de Floriade Expo gezien wordt als een van de belangrijkste tuinbouwtentoonstellingen ter wereld. Dit groene event van formaat is tussen 14 april en 9 oktober 2022 te bewonderen in Almere. Hét park om eens goed te genieten van bloemen, planten, groenten en fruit.

  • 40 inspirerende landen­presentaties
  • Ultiem genieten van bloemen, planten, groenten en fruit
  • Een half jaar lang hét podium voor tuinbouw-innovaties
Adres:
Achterpad 8
1324ZZ Almere
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Deze zevende editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling in Nederland staat volledig in het teken van Growing Green Cities. En ja, dat gaat veel verder dan een boel groen bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe technologieën, toekomstige producten en veel oog voor oplossingen voor de mondiale verstedelijking, voedselvoorziening, gezondheid en energiewinning. De vier subthema’s van Floriade 2022 zijn dan ook: Greening the city, Feeding the city, Healtying the City en Energizing the City. Onderwerpen die je niet alleen terugziet in tal van paviljoens en het gigantische kascomplex, maar ook bij het arboretum en het rijke kunst- en cultuurprogramma.

Bekijk deze video

Growing Green Cities

Hoe maak je een dichtbebouwde stad groener, leuker, leefbaarder en duurzamer? Het is de vraag waar Floriade in 2022 antwoord op zoekt. En wat is een betere plek om het over duurzame groene gebiedsontwikkeling te hebben dan hartje Almere! Het living lab, zoals Floriade liefkozend genoemd wordt, toont enerzijds het doel van Almere om een groene stad te zijn, anderzijds de manier waarop de tuinbouwsector constant innoveert op het gebied van duurzaamheid en voedselproductie. Dat doet Floriade door innovatieve partijen uit de hele wereld samen te brengen. Zij presenteren hun best practices in de tuinbouwsector aan consumenten en vakgenoten.

Het arboretum is de groene motor van de Floriade Expo. Deze gigantische levende bomen-, bloemen- en plantenbibliotheek is een feest voor de natuurfanaten. Alle bomen en planten staan namelijk op volgorde van hun botanische naam, naar een creatie van architect en stedenbouwkundige Winny Maas.

Floriade is de wereldtuinbouwtentoonstelling die sinds 1960 in Nederland wordt georganiseerd. Om de tien jaar strijkt het imposante evenement op een andere locatie neer. Na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Venlo is het in 2022 dus de beurt aan Almere om het groene decor te vormen en bezoekers van over de hele wereld te ontvangen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Greener Cities – De groene steden van morgen

Ga mee op reis naar de steden van morgen en ontdek hoe Nederland continu innoveert en haar steden steeds groener, duurzamer en gelukkiger maakt.

Lees meer over de groene steden van morgen

Aankomende evenementen

Categorie: Ontdekken

Evenementen in Nederland

Kijk hier welke evenementen u kunt bezoeken in Holland. Op de kalender ziet u per maand de leukste festivals,