© Petra Lenssen
Categorie:BIT article

Fietsroute Roermond en Meinweg (49 km)

Genieten van schitterende natuur, historische dorpjes en imposante kastelen; dat kan tijdens de fietsroute Roermond en de Meinweg. En fietst u deze route in het voorjaar? Dan mag u de heerlijke asperges die u onderweg kunt proeven zeker niet missen.

 • Ontdek Midden-Limburg op z’n mooist tijdens de Roermond en de Meinweg fietsroute.
 • Geniet in het voorjaar van de lekkerste asperges, vers van het land.
 • Bezoek Roermond en geniet van de gezellige winkels, terrassen en restaurants.

Landelijk Limburg

toont u al het moois van Midden-Limburg. U rijdt door een afwisselend landschap van kronkelende beekjes, uitgestrekte bossen en idyllische plaatsjes. Zo komt u niet alleen door Nationaal Park de Meinweg, maar ook langs de fraaie rivier de Roer en door het oude plaatsje Sint Odiliënberg met haar eeuwen oude basiliek. Puur genieten!

Proef het ‘witte goud’

Deze fietsroute is het hele jaar door prachtig, maar bent u hier in het voorjaar, dan kunt u extra genieten van dé specialiteit van de streek; asperges. Deze unieke groente, met bijnamen als ‘het witte goud’ en ‘koningin van de groenten’, groeit onderweg op vele velden en kunt u vaak ter plekke proeven en kopen. U begrijpt dan gelijk waar die bijnamen vandaan komen…

Opvallend aan de aspergevelden is dat men de grond hiervoor een halve meter ophoogt. Dit doet men zodat de scheut zijn weg naar het licht gaat zoeken en geoogst kan worden voordat hij het oppervlak bereikt. Voor de toeschouwer zijn deze velden met hun aparte streeppatroon een bijzonder schouwspel.

Roermond

Hoewel u deze fietsroute bij ieder knooppunt kunt beginnen, zullen veel mensen beginnen en eindigen in Roermond. Want in Roermond kunt u niet alleen goed winkelen, bijvoorbeeld bij Designer Outlet Roermond en in de gezellige straatjes in het centrum, maar ook ziet u hier fraaie historische gebouwen als de Sint Christoffel Kathedraal. Aan de Roerkade vindt u leuke horecazaken met ruime terrassen en hier ligt hier de opstapplaats voor een mooie rondvaart over rivier de Roer en de Maasplassen.

De adressen die u onderweg passeert:

 • Restaurant de Huifkarhoeve (met groot terras met speeltuin en huifkartochten) Gitstappermolenweg 1, Vlodrop  
 • De Gitstappermolen (oude watermolen), Gitstappermolenweg 3, Vlodrop
 • Ijssalon Oetsjpanning de Meuleberg, Waterschei 71, Melick
 • Roerstreekmuseum Kerkplein 10, Sint Odilienberg
 • De Sint Christoffel Kathedraal van Roermond, Grote Kerkstraat 29, Roermond

Praktische informatie

 • Aantal kilometers: 49
 • Knooppunten: 83 - 64 - 86 - 85 - 66 - 79 - 78 - 80 - 95 - 70 - 56 - 71 - 77 - 67 - 76 - 75 - 81 - 82 - 64
 • Beginpunt en eindpunt: U kunt deze route starten bij elk van verschillende knooppunten.

Wandel door een glooiend natuurlandschap met hoogtes van wel 80 meter boven NAP.

Vond je dit interessant? Ontdek meer