Kasteel Bouvigne Breda
© NBTC - Royal Holland stoyline
Categorie:BIT article

Kasteel Bouvigne

Ten zuiden van Breda ligt het prachtige sprookjesachtige kasteel met drie bijzondere tuinen en een boomgaard. Het kasteel draagt de naam sinds 1802 en dateert officieel uit 1554. De prachtige tuinen op het landgoed kunt u bezoeken.

  • Bezoek het landgoed Bouvigne ten zuiden van Breda.
  • Wandel door de prachtig sprookjesachtige tuinen.
  • Ontdek de Engelse, Duitse en Franse tuinen en bijzondere beeldencollectie.
Adres:
Bouvignelaan 5
4836AA Breda
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Landgoed Bouvigne

Het landgoed Bouvigne dateert uit de 15e eeuw en bestaat uit een sprookjesachtige kasteel omgeven door drie bijzondere tuinen en een boomgaard. Het kasteel is vaak van eigenaar verwisseld en behoorde vaak toe aan rentmeesters van de Prinsen van Oranje. Vanaf 1614 hebben acht prinsen het kasteel in het bezit gehad. Sinds 1930 is het kasteel in handen van de overheid. Op het landgoed bevinden zich eveneens een kapel, koetshuis en het Hof van Bouvigne. Het hof van Bouvigne doet vandaag de dag dienst als hoofdkantoor van Waterschap Brabantse Delta (sinds 1972 eigenaar van het landgoed).

Bijzondere kasteeltuinen

De tuinen op het landgoed zijn aangelegd rond 1913 en de jaren dertig van de vorige eeuw. Deze prachtige tuinen zijn geïnspireerd door de mode van die tijd. U vindt op het landgoed tuinen in Franse, Engelse en Duitse stijl. Bijzonder aan de tuinen zijn de vele soorten fuchsia’s en de beeldencollectie. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de boomgaard.

Bezoek het landgoed Bouvigne

De prachtige tuinen van het landgoed zijn echt een bezoek waard! Het landgoed Bouvigne is gratis toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Bij bezoek kunt u zich melden bij de receptie. Let op: honden zijn op het landgoed niet toegestaan. U kunt het kasteel en bijgebouwen alleen bezoeken tijdens incidentele rondleidingen.

Leuk weetje: het kasteel Bouvigne is een gewilde locatie om te trouwen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Museum MORE & Kasteel Ruurlo

Nederlandse kastelen en buitenplaatsen

Ervaar de geschiedenis en grandeur van de Nederlandse kastelen en buitenplaatsen.

Lees meer