Ronald van Weeren
Ronald van Weeren
Categorie:Amsterdam

Dierenpark Artis

Dierenpark Artis werd geopend in 1838. Er zijn 750 dierensoorten in hun natuurlijke omgeving te vinden, waaronder zebra’s, giraffes, olifanten en chimpansees. In prachtige tuinen staan honderden boomsoorten en talloze planten en bloemen die elke lente en zomer volop bloeien. Een bezoek aan Artis is een fantastisch uitje voor jong en oud.

  • Dierenpark Artis is een groene oase vlakbij het hart van Amsterdam.
  • Het park is elke dag van het jaar geopend.
  • Een fantastisch uitje voor kinderen en een leerzame ervaring voor alle leeftijden.
Adres:
Plantage Kerklaan 38 40
1018CZ Amsterdam
Bekijk de website Openingstijden & tickets Toon locatie in Google Maps

Ontdek de wonderen der natuur in Dierenpark Artis

Dierenpark Artis in Amsterdam is vele dingen: een prachtig park, spannende dierentuin, museum, planetarium, aquarium, heerlijke tuin vol 19e-eeuwe architectuur en bovenal een plek om de wonderen der natuur te ontdekken. Hier vindt u 750 dierensoorten, zoals zebra’s, giraffes, olifanten en chimpansees, 300 boomsoorten en talloze planten en bloemen die elke lente en zomer bloeien.

Een spannend uitje voor jong en oud

Ontdek de vele kanten van Artis: van de kleinste organismen in het naburige Micropia museum tot grote exotische dieren, en van kleurrijke vlinders van de andere kant van de wereld tot de wilde dieren die in de Amsterdamse kanalen leven. Omdat Artis de natuurlijke leefomgeving van de dieren recreëert, reist de bezoeker van de Afrikaanse savanne met Grévy's zebra's en grote koedoes naar koraalriffen en haaien. Het is altijd een spannend (en leerzaam) uitje voor kinderen maar mensen van alle leeftijden kunnen zich hier vermaken.

Een modern dierenpark

Ondanks het feit dat Artis een gevestigd instituut is (opgericht in 1838), gaat de organisatie met zijn tijd mee. De laatste aanwinst Micropia is een state-of-the-art museum gericht op de wonderen van micro-organismen (koop een speciale combinatieticket om van beide attracties te genieten). Dankzij de vele evenementen blijven de bezoekers van Artis terugkomen. De meest populaire evenementen zijn de ZOOmeravonden: elke zaterdag in de zomer blijft Artis open tot zonsondergang. Bezoekers kunnen er genieten van een picknick, rondleiding, lezing en zelfs live muziek.

Attracties in de buurt

De groene maar centraal gelegen wijk Plantage heeft veel te bieden. De combinatie van brede straten en musea met een levendige culinaire en culturele scène betekent dat veel andere Amsterdamse attracties vlakbij liggen, zoals de Hermitage, het Tropenmuseum, het Joods Historisch Museum en het Scheepvaartmuseum. Ook Koninklijk Theater Carré en de Hortus Botanicus liggen om de hoek. Geniet van een drankje en iets te eten op de levendige Nieuwmarkt of een van de vele cafés aan de Linnaeusstraat. Of ga op de Hollandse toer en haal een biertje bij Brouwerij ’t IJ: een brouwerij in een oude windmolen.

Tip: Haal voor of na uw bezoek aan Artis een kop koffie bij Café Koosje, dat om de hoek ligt. Aan een tafeltje buiten kunt u heerlijk naar de voorbij lopende en fietsende mensen kijken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Lees meer