Maastricht
Maastricht
Foto: © Eighty8things via Maastricht Marketing

Maastricht

Waarom gaan?

U zoekt de ideale stad voor een bourgondische levensgenieter? Een gezellige stad vol historie, kunst en cultuur? Een stad omringd door mooie natuur in een heuvelachtig gebied? Dan komt u ongetwijfeld uit in Maastricht. Want in die stad, in het zuiden van ons land, vindt u mooie, historische buurtjes, gezellige en uitzonderlijk goede horeca en volop kunst. En het mooie is... u kunt het hele centrum wandelend bekijken. En wilt u wat van de mooie natuur en kastelen in de omgeving zien, dan is een fiets zo gehuurd.

Zien & doen

Bekijk alle activiteiten

Eten & drinken

Maastricht is een bestemming voor culinaire fijnproevers. In deze zuidelijke stad neemt men uitgebreid de tijd om te genieten van een goede maaltijd. Laat u verrassen door smaakvolle gerechten. Proef een Limburgse vlaai of bezoek de wijngaarden rond Maastricht, uniek in Nederland.

Ontdek de bourgondische stad Maastricht met de vele fantastische restaurants.

Culinaire ervaringen

De Bisschopsmolen

Ontdek de oudste nog werkende watermolen van Nederland in het centrum van Maastricht.

Vineyard Apostelhoeve
Culinaire ervaringen

Wijngaarden van Maastricht

De lekkerste Nederlandse wijnen worden geproduceerd in de wijngaarden rondom Maastricht.

Bekijk alle Eten & Drinken

Overnachten

Ontdek de beste plekken om te overnachten in Maastricht. Wij hebben onze favorieten voor u verzameld.

Geniet van het bourgondische Maastricht vanuit dit spectaculaire designhotel gevestigd in een oud Gotisch klooster in het hart van de stad.

Evenementen in Maastricht

Bekijk alle evenementen

Wandeltochten in Maastricht

Maastricht kan het beste te voet worden ontdekt. Geniet tijdens uw bezoek aan Maastricht van deze geweldige wandeltochten.

Lees meer

Meer in Maastricht

Bekijk hier de leukste attracties van Maastricht. Bezoek de grotten van de St. Pieter, de wijnvelden of boek hier een cruise over de Maas.

U houdt van shoppen? Lees hier alles over de beste plekken om te winkelen in Maastricht: dé stad om te bezoeken als u houdt van mode, kunst en design.

Bezoek een museum in Maastricht. Musea in Maastricht presenteren kunst, geschiedenis, natuur, architectuur en nemen u zelfs mee in een ondergronds netwerk…

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Maastricht

Met het openbaar vervoer

Maastricht heeft een internationaal vliegveld. Het treinstation is op loopafstand van het centrum. Pak de bus of huur een fiets.

Met de auto

Komt u met de auto, betaal minder en parkeer bij een Park en Ride- of een Park en Walk-locatie.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen