Foto: © DierenPark Amersfoort
Utrecht

DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort zijn 1500 dieren van heel dichtbij te bekijken. Af en toe is een glazen venster het enige dat u scheidt van de dieren. Sta neus aan neus met indrukwekkende tijgers, face to face met nieuwsgierige giraffes en oog in oog met speelse olifanten.

  • Bezoek DierenPark Amersfoort en ontdek de mooiste wilde dieren.
  • Geniet in het DinoBos van 75 levensechte beelden van dinosaurussen uit alle tijdperken.
  • Durft u een slang of een tarantula te aaien?
Adres:
Barchman Wuytierslaan 224
3819AC Amersfoort
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Onverwachte Hoogtepunten

DierenPark Amersfoort biedt twee attracties die u in geen enkele andere dierentuin vindt. Zo is er het DinoBos: een bos met 75 levensechte beelden van dinosaurussen uit alle tijdperken geeft u een indruk van hoe dinosaurussen vroeger leefden. Als u durft kunt u zich zelfs in het donker in het bos wagen. Maar ook is er Koele Knuffels: tijdens een Koele Knuffels -sessie in het Zoölogische Museum mag u tarantula's, slangen en andere reptielen aaien.  

Plezier en Onderwijs 

DierenPark Amersfoort en zijn vele inwoners zijn het hele jaar door te bezoeken. Het park verwelkomt mensen van alle leeftijden. Het park is niet alleen een ontspannen plek, maar ook heel leerzaam. Jonge bezoekers leren er van alles over de natuur.

Meer in de omgeving

Naast het dierenpark is een bezoekje aan de gezellige, historische stad Amersfoort ook aan te bevelen. U kunt er het Mondriaanhuis bekijken en vele mooie monumenten. Een ander dierenpark dat zeer de moeite waard is is WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Tips van de redactie

Huur fietsen en rij de ‘Grote Polderroute’: u ontdekt dan het groene hart van Nederland en de polders van Eemdijk. Schitterend!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Lees meer