Categorie:Zuid-Holland

Dordrecht culinair

Verse vis uit de rivieren rond de stad stond eeuwenlang in Dordrecht op het menu. Ook nú kunt u visspecialiteiten eten in goede restaurants. Kruiden uit de Biesbosch en fruit van de streek geven smaak aan de jenevers en likeuren van een Dordtse distillateur.

  • Liefhebbers van vis opgelet: dit is een van de culinaire specialiteiten van Dordrecht
  • Maak uw eigen likeurtje
  • Geniet van lekkere gerechten in een bijzondere setting: bezoek Villa Augustus

Smaken van Dordrecht

Culinaire hoogstandjes mag u verwachten bij restaurant Blanc dat bovendien een prachtig uitzicht biedt op het drierivierenpunt bij Dordrecht. De kleinschalige restaurants van de Smaakstraat (Nieuwstraat) organiseren regelmatig culinaire evenementen. Rond het Scheffersplein zijn in de zomer verschillende café-restaurants met terrassen. Haal bij VVV│intree Dordrecht het gratis boekje ‘De Smaken van Dordrecht’, met adressen van restaurants.

Distillaten en bier

Op traditionele en ambachtelijke wijze maakt Distilleerderij Rutte & Zn smaakvolle jenevers, likeuren en eaux-de-vie. Groepjes kunnen op afspraak de distilleerderij bezoeken en deelnemen aan een proeverij. Ook worden er regelmatig workshops likeur maken georganiseerd. Rutte werkt met pure, natuurlijke grondstoffen zoals kruiden uit de Biesbosch.

Groen op je bord

Liefhebbers van de vegetarische keuken smullen van groentengerechten bij restaurant Kop van ’t Land of een lunch bij Zusjes. Villa Augustus bereidt veel gerechten met verse groenten uit de eigen moestuinen.

Tip: Villa Augustus is een oude, omgebouwde watertoren met hotel, restaurant en moestuin. Een hele leuke en unieke plek om te overnachten!

Vond je dit interessant? Ontdek meer