© Xander Koppelmans via Provincie Zeeland
Categorie:Zeeland

Fiets de Watersnoodroute (61 km)

Deze fietsroute combineert het indrukwekkende verhaal van de Watersnoodramp met uitwaaien langs het water en bezoekjes aan prachtige plaatsen op Schouwen-Duiveland. Neem onderweg de tijd om ook te genieten van Zeeuwse zaligheden.

  • Ontdek hoe Nederlanders al eeuwenlang leven met het water
  • Kom proeven; Zeeland staat bekend om haar mosselen, oesters en kreeft
  • Fiets langs Nationaal Park Oosterschelde bij het Watersnoodmuseum

Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum ontbreekt natuurlijk niet op de route. Hier ziet u hoe verleden, heden en toekomst van Nederlanders en het water samenkomen. Fiets zeker ook door de mooie natuur van het Krekengebied rondom het museum.

De smaak van Zeeland

Heerlijk uitwaaien doet u op de dijken bij Bruinisse. Geniet van het uitzicht en de bootjes op het water en stap in Bruinisse af voor een culinaire versnapering. Deze plaats heeft een rijke geschiedenis waar het gaat om mosselvisserij. Niet vreemd dus dat dit een van de bekendste mosseldorpen in Zeeland is.

Pittoreske dorpen en stadjes

Andere karakteristieke dorpjes die u op de route tegenkomt zijn Dreischor, Zonnemaire en Noordgouwe. En als u wilt kunt u nog een uitstapje maken naar Brouwershaven, vroeger van grote betekenis voor de zee- en handelsvaart. U kunt dat nu nog terugzien aan het prachtige stadhuis en de grote Sint Nicolaaskerk.

Praktisch

  • Aantal kilometers: 61
  • Fietsknooppunten: 09, 02, 69, 64, 65, 66, 67, 68, 60, 95, 94, 61, 62, 04, 03, 10, 01, 09
  • Start- en eindpunt: De route kan op elk willekeurig knooppunt gestart worden en is ook in twee delen te rijden, ga dan van knooppunt 68 naar 62.
  • Watersnoodmuseum:  Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ Ouwerkerk, T +31 (0)111 644 382

Tip van de redactie

Tijdens uw verblijf in Zeeland hoort een bezoek aan de Deltawerken, de grootste stormvloedkering ter wereld, en Deltapark Neeltje Jans natuurlijk ook op uw bucketlist thuis.

Vond je dit interessant? Ontdek meer