© Visit Veluwe

Waarom gaan?

Als hoofdstad van Gelderland, heeft Arnhem een rijke en bewogen geschiedenis die deels terug te vinden is in een aantal monumentale gebouwen. De stad is gelegen middenin een prachtige omgeving en is de groene poort naar de Veluwe. In Arnhem kun je uitstekend shoppen. In het Spijkerkwartier en de 7straatjes wandel je langs karakteristieke winkels met een uniek aanbod.

Zien & doen

Eten & drinken

Arnhem ligt midden in het natuurgebied de Veluwe en dit ziet u terug op de menukaart. U eet hier gerechten met wild zwijn, ree, paddenstoelen en andere specialiteiten uit de streek. Dineer op bijzondere locaties zoals het idyllische landgoed Groot Wansborn of in een voormalige watertoren.

Alles over de Gelderse streekproducten.

Overnachten

Ontdek unieke overnachtingsmogelijkheden in Arnhem, zoals een luxueuze camping, chique hotels of een kasteel.

Categorie: Naar de site

Drijfpaleis

Bijzondere accommodatie in Arnhem. U slaapt op een boot in thematisch ingerichte kamers.

Winkelen in Arnhem

Bij het Modekwartier koopt u fashion rechtstreeks bij de designers.

Lees meer

Informatie over Arnhem

Een bezoek aan Arnhem kunt u goed combineren met een bezoek aan één van de vele topattracties. Mogen wij u uitnodigen op een avontuurlijke expeditie? In Burgers' Zoo gaat u namelijk op reis door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! Als rode draad in alle collecties in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem staan 'vormen van realisme' centraal. Het Nederlands Openluchtmuseum koestert tradities en houdt ze levend. Een bezoek is een kennismaking met Nederland van toen en van nog niet zo lang geleden.

Bekijk de kaart en plan je bezoek


Vervoer in Arnhem

Met het openbaar vervoer

Arnhem heeft vier treinstations en een centraal busstation. Een bijzonder vervoermiddel is de trolleybus. U kunt natuurlijk ook een fiets huren om stad en natuur te verkennen.

Met de auto

Met de auto wordt u via de centrumring langs diverse parkeergarages geleid. Parkeer gratis op de P+R Gelredome en reis verder met het OV.

Vervoer in Nederland

In Nederland zijn de afstanden gemakkelijk te overbruggen, elke plaats is binnen drie uur te bereiken. Met de trein, bus en tram kunt u op bijna elke plek komen. U kunt ook per fiets Nederland ontdekken. Met meer dan 32.000 kilometer fietspad is het een echt fietsland met vele mooie fietsroutes.

Veelgestelde vragen