Maastricht culinair

Geniet van al het heerlijks dat Maastricht te bieden heeft. Naast de mooie terrassen en restaurants van wereldklasse, ontdekt u hier de geschiedenis in de oude brouwerij en een eeuwenoude watermolen die nog altijd het graan voor de bakkerij maalt.

10x leukste cafés en terrassen van Maastricht.

Ontdek de bourgondische stad Maastricht met de vele fantastische restaurants.

Unieke culinaire belevenissen

Categorie: Lezen

De Bisschopsmolen

Ontdek de oudste nog werkende watermolen van Nederland in het centrum van Maastricht.

De lekkerste Nederlandse wijnen worden geproduceerd in de wijngaarden rondom Maastricht.

Categorie: Lezen

Brouwerij Bosch

Bezoek de enige overgebleven stadsbrouwerij in Maastricht en leer alles over ambachtelijk bierbrouwen.

Bent u in Maastricht, dan kunt u genieten van culinaire hoogtepunten. Natuurlijk vind u hier de beste restaurants, maar ook kunt u zien waar al het lekkers vandaan komt.

Oude ambachten

Het centrum van Maastricht heeft een bijzondere bezienswaardigheid: de oudste nog werkende watermolen. De molen wordt gebruikt door een bakker die er zijn meel maalt om vervolgens de heerlijkste broodjes te bakken. U kunt het proces van graan tot brood bekijken, maar ook hier genieten van een heerlijke lunch. Ook bij Brouwerij Bosch komen oude ambachten tot leven. In deze stadsbrouwerij leert u meer over het proces van bierbrouwen.

Lokale producten

Het is altijd leuk om producten uit de streek tee ten en drinken. In Maastricht kunt u zelfs lokale wijn drinken, uniek in Nederland. De wijngaarden kunt u zelf bezoeken. Wilt u souvenirs meenemen? Kijk dan ook op welke plekken u het best kunt shoppen in Maastricht.

Overnachten in Maastricht

Wilt u meerdere dagen verblijven in Maastricht, boek dan een van de vele goede hotels. In het centrum, maar ook vlek buiten de stad vindt u diverse opties.