© Kunsthandel Juffermans
Categorie:Utrecht

Kunst & design shoppen in Utrecht

In Utrecht staan kunst en design hoog aangeschreven. Mooie designwinkels, bijzondere exposities en luxe antiquairs; in Utrecht zult u ze beslist vinden. Maar dan is het natuurlijk wel handig om een beetje te weten waar u moet kijken. Daarom hebben wij voor u vast een paar leuke adresjes genoteerd.

  • Speur naar kunst en design in Utrecht.
  • Van lokale kunstenaars tot meesters van de 20ste eeuw, in Utrecht vindt u de mooiste werken.
  • Shop fotografie, schilderkunst en beeldhouwkunst.

Grachten Galerie

Op één van de mooiste plekjes, aan de Oudegracht boven de werfkelders, vindt u deze galerie met vaak wisselende exposities.

Adres: Oudegracht 185

Atelier de Loeff

Een bijzonder atelier, aangezien de kunstenaars hier een verstandelijke beperking hebben. Zij maken de mooiste kunstvoorwerpen en kaarsen van onder meer papier-maché. Een bezoekje waard!

Adres: Loeff Berchmakerstraat 12

Morren Galleries

Bekende galerie voor hedendaagse figuratieve kunst uit Nederland en het buitenland. Veel wisselende exposities van bekende en opkomende kunstenaars.

Adres: Oudegracht 340

Juffermans Kunsthandel

Voor kunstwerken uit het hogere segment, ofwel van de grote kunstenaars van de 20e eeuw als Picasso, Bacon, Hirst, Warhol of van Dongen, bent u hier aan het goede adres.

Adres: Jansstraat 19

Quintessens

Gespecialiseerd in moderne kunst, met name van Nederlandse, Belgische en Franse kunstenaars uit de 20e eeuw. Houdt u van schilderkunst, fotografie en beeldhouwkunst, dan moet u hier beslist even binnenlopen.

Adres: Nieuwegracht 53

Gespecialiseerd in modern en eigentijds design met een focus op Brazilië en Scandinavië. Alle gepresenteerde werken blinken uit in grote aandacht voor detail, elegante vormgeving en lijken vaak meer sculpturen.

Adres: Concordiastraat 68 - 144

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer