Park Lepelenburg, Utrecht
© Ramon Mosterd via Utrecht Marketing
Categorie:Utrecht

Park Lepelenburg

Park Lepelenburg is gelegen langs de singels die de binnenstad van Utrecht omsluiten. Het Lepelenburg diende als een van de verdedigingswerken van de stad, maar kreeg in de afgelopen eeuwen een recreatieve functie. Zodra de zon doorbreekt, weten de Utrechtenaren het grasveld van park Lepelenburg snel te vinden.

  • Picknick in park Lepelenburg.
  • Geniet van livemuziek of theater in de muziektent.
  • Borrel op een zomerse dag tussen de locals in het park.

Picknicken op Lepelenburg

Iedereen in Utrecht, van studenten tot aan families, komt op zomerse dagen graag ontspannen in park Lepelenburg. Het parkje is uitgerust met een speeltuin, witte stoelen waarin je kunt loungen en een heel groot grasveld, waarop jongeren voetballen en families picknicken. De rood-witte muziektent is de blikvanger van het park.

Voorstellingen in de muziektent

Bezoekt u park Lepelenburg op een zomerse dag, dan is de kans groot dat u hier niet meer weggaat. Hoogstens loopt u naar de supermarkt op de Nachtegaalstraat voor een flesje rosé en borrelhappen om vervolgens tussen de Utrechtse bevolking op het gras te borrelen. In de zomer is de kans groot dat u op zondagen kunt genieten van livemuziek of theater in de muziektent.

Meer in de omgeving

Direct aan het park ligt museum en sterrenwacht Sonnenborgh. Kijk hier naar de sterren, planeten, maan en zon door één van de vijf kijkers. Of wandel naar het Spoorwegmuseum, een interactief museum over treinen en het spoor.

Vond je dit interessant? Ontdek meer