Utrecht Lumen
© Jelle Verhoeks via Utrecht Marketing
Categorie:Utrecht

Utrecht Lumen

Utrecht Lumen is een wandelroute in de avonduren door de historische binnenstad langs lichtkunstwerken van nationale en internationale gerenommeerde kunstenaars. Volg de lichtkunstwerken en je zult Utrecht ontdekken vanuit een nieuw perspectief. Bekende gebouwen, bruggen en steegjes waar je anders met een boog omheen zou lopen, vormen nu een fraai schouwspel van licht.

  • Ontdek Utrecht vanuit een heel nieuw perspectief.
  • Wandel langs historische plekken, gebouwen en gevels.
  • Utrecht Lumen is het hele jaar door geopend.
Adres:
Domplein 9
3512JC Utrecht
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Theatrale Lichtkunstroute Utrecht

Niet eerder hebben zo veel verschillende lichtkunstwerken de binnenstad zo mogen tekenen als in Utrecht. 365 avonden per jaar tussen het moment dat de straatverlichting aan gaat en middernacht komt Utrecht Lumen tot leven.

Utrecht Lumen biedt bezoekers een nieuw gezicht op Utrecht. Deze kunstwerken werpen een bijzonder licht op de historie, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk of locatie. Andere nemen je mee naar een verrassende plek waar je anders niet zo snel zou komen of overdag volledig aan voorbij zou gaan.

Bekijk deze video

Ontdek de stad in het donker

Je kunt een tour boeken met gids langs artistieke lichtprikkels. Wil je de pareltjes liever zelf spotten? Laat je inspireren, stel je eigen lichtroute samen en bekijk de kunstwerken voordat het daglicht ze weer laat verdwijnen. Utrecht Lumen is 7 dagen per week in de avond te zien.

Vond je dit interessant? Ontdek meer